Nieuw Euregionaal Symfonie Orkest in Steyl en Geldern

Nieuw Euregionaal Symfonie Orkest in Steyl en Geldern

Zeven enthousiaste muzikanten uit de regio Geldern en de regio Venlo hebben in korte tijd ruim 25 muzikanten gevonden die samen gaan starten in een nieuw Euregionaal symfonieorkest. Komende maanden zullen in het teken staan van het instuderen van een interessant programma voor de concerten in het voorjaar van 2023. Bovendien zullen er nieuwe leden worden geworven.

Het nieuwe orkest staat onder de bezielende leiding van Michaël Rein, geen onbekende in deze regio. Hij vindt het een mooie uitdaging om in deze tijd mee aan de wieg te staan van een nieuw symfonieorkest. Er bestaat zowel in Duitsland als in Nederland behoefte om in orkestverband muziek met elkaar te maken. Het aantal symfonieorkesten is dun bezaaid. Deze groep is heel ambitieus en heeft al de nodige ervaring opgedaan in andere orkesten.

Het Euregionaal Symfonie Orkest biedt een podium voor zowel jonge als gevorderde muzikanten. Voor strijkers (viool, cello en contrabas) is er nog volop plaats. Voor de houtblazers zijn alle plekken inmiddels bezet. Daarentegen is er voor de koperblazers wel nog ruimte. Het repertoire zal bestaan uit bekende en minder bekende werken. De bedoeling is dat iedereen die meespeelt voldoening vindt in het samenspelen én ook zijn eigen spel op een nog hoger niveau kan tillen. Maar ook het sociale element wordt zeker niet vergeten: het onderlinge contact is ook een belangrijk element waar tijd in mag gaan zitten.

Repetities vinden 1 keer per 2 weken plaats op dinsdagavonden, afwisselend in Geldern en in Steyl. Geïnteresseerden zijn (met instrument) welkom in Geldern (14 februari 2023, Refektorium, Ostwall 22, 47608 Geldern , 19.30 uur) en op 24 januari 2023 in het Limburgs Schutterij Museum te Steyl (Rozenstraat 18, 5935 AN Steyl).

Voor meer informatie en/of vragen mail naar Nicole Verhaegen-van Eijk: nvaneijk@outlook.com 

Gepubliceerd: 07 JAN 2023 - 10:47
Laatste update: 09 JAN 2023 - 18:51