Nieuw in Nederland! Slow Melody Contest

Nieuw in Nederland! Slow Melody Contest

In de Engelse brassbandcultuur is het al een oude traditie. Jong & oud doet daar jaarlijks mee aan verschillende solistenconcoursen. Het Gouden Spiker Festival voegt eenmalig een solistenconcours toe aan haar programmering in de vorm van een Slow Melody Contest.

Wat is een Slow Melody Contest?
De naam zegt het al, de ‘Slow Melody Contest’ is een wedstrijd voor langzame, gedragen solo’s. Dus geen snelle passages, cadenza’s, variaties of ander technisch geneuzel die in een solo kunnen voorkomen. De Slow Melody Contest is het uitgelezen evenement om je voordracht te presenteren.

Voorbeelden van een slow melody muziekstuk zijn: The Lost Chord, The Holy City, Softly Awakes My Heart, Rusalka’s Song To The Moon, The Flower Song of Abide With Me.

Solo te spannend?
Vind je alleen spelen toch te spannend en kom je liever samen of met zijn drietjes? Dat mag ook. Je kunt je met maximaal 5 personen opgeven.

Begeleiding
We hebben een toffe pianiste geregeld die je kan begeleiden tijdens je solo. Er wordt gelegenheid geboden om te oefenen. Natuurlijk is het ook toegestaan om je eigen pianist mee te nemen. Geef dit dan wel aan bij je opgave.

Geen verliezers
Zoals je gewend bent van het Gouden Spiker Festival, kennen wij geen verliezers bij onze wedstrijden. Meedoen is belangrijker dan winnen. Daarom worden alleen de winnaars bekend gemaakt tijdens de ‘Slow Melody Contest’.

Deelnemersklassen
De wedstrijd wordt onderverdeeld in verschillende klassen. Een deskundige jury zorgt voor een opbouwend juryverslag en kiest uit elke klasse een winnaar.
Klasse Leeftijd
Klasse 1 t/m 8 jaar
Klasse 2 9 t/m 12 jaar
Klasse 3 12 t/m 15 jaar
Klasse 4 16 jaar t/m 50 jaar
Klasse 5 Veteranen (50+)

Geef je op!
Ben je net als ons enthousiast geworden, geef je dan snel op! Dit kan via www.goudenspikerfestival.nl tot 31 maart.

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld

Gepubliceerd: 12 MAA 2019 - 08:28
Laatste update: 12 MAA 2019 - 08:40