Nieuw: oefenbestand om je partij zelfstandig in te studeren

Nieuw: oefenbestand om je partij zelfstandig in te studeren

Een nieuw initiatief van HAFA producties: oefenbestanden waarmee muzikanten thuis hun partij thuis alvast zelfstandig kunnen instuderen.

(advertorial)

Vanwege het rondwaren van het COVID-19 virus liggen op dit moment alle repetities in de HaFaBra-sector stil. Veel orkesten proberen middels allerlei initiatieven toch hun leden te motiveren de embouchure op peil te houden en klaar te zijn voor het moment dat de repetities weer van start kunnen gaan. Misschien voor dat reeds geplande kerstconcert, of nieuwjaarsconcert. Wie weet, dat concours begin volgend jaar? Een uitgesteld bevrijdingsconcert?

Als je thuis de partijen oefent is dat best lastig. Die foute noot die je over het hoofd ziet, niemand die je dat ritme uitlegt. Was er maar iemand bij die alles op de juiste manier speelt: noten, ritmes, frasering, dynamiek, vertragingen….

Hafa producties presenteert een initiatief dat dit probleem kan ondervangen! Wij maken voor de gehele HaFaBra-sector oefenbestanden van bestaand werk. Heb je een werk geleend of aangeschaft, en wil je dat je leden dat thuis foutloos kunnen oefenen? Bestel dan bij Hafa producties een oefenpakket op maat.

Wat zit er dan in dat pakket?
• Drie mp3-bestanden per orkest partij (1e klarinet, 2e klarinet, fluit, etc)
• 1: origineel tempo, 2: middentempo, 3: oefentempo (langzaam)
• Eén totaalbestand, zodat je met de rest van het orkest kunt spelen.

Elke partij is weliswaar gegenereerd door een computer maar klinkt desondanks natuurgetrouw. Elke partij is voorzien van een zogenaamde click-track, oftewel een metronoom die ook met alle vertragingen meegaat.

Daarnaast hoor je dynamiek, frasering, accenten, vertragingen etc. Je kunt in plaats van een heel werk ook kiezen voor passages.
Hafa-producties biedt dit pakket aan voor de prijs van 175,- euro per werk. Een werk duurt dan niet langer dan +/- 8 minuten. Dit is een richtprijs. Voor individuele info kunt je contact opnemen per telefoon (06 53 602 402), of mail: jospijnappel@gmail.com.

Met de lancering van dit initiatief zal ook worden bekendgemaakt welke werken worden gemaakt als oefenbestand. Mocht je een werk willen aanschaffen dat reeds gemaakt is, dan is de prijs in alle gevallen 100,-.

Ook voor een proefje met oefenbestanden kunt je contact opnemen. Wij sturen dit dan naar je toe per WeTransfer.


Foto: http://www.freepik.com

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 25 APR 2020 - 13:49