Nieuw repertoire centraal tijdens Fanfaredagen

Nieuw repertoire centraal tijdens Fanfaredagen

Op vrijdag 26 november en zaterdag 27 november 2021 organiseert de stichting Centrum Repertoire Ontwikkeling Nederland (CRON) de vierde editie van de Fanfare Repertoire,- en Netwerkdagen in Deventer en Nunspeet. Een weekend in het teken van fanfaremuziek.

Nieuw repertoire, bekende componisten, actuele discussies en prominente orkesten krijgen in het weekend een podium. De vrijdag zal worden beschouwd als een netwerkdag. In de sessie ‘meet the composers’ zullen, BUMA Blaasmuziek Award (2021) winnaars, Franco Cesarini en Harrie Janssen hun werken toelichten en in gesprek gaan met geïnteresseerden. Dit wordt vervolgd met een netwerkbijeenkomst waarin verschillende partijen en organisaties zullen presenteren en in gesprek gaan met elkaar. De dag wordt afgesloten met een componistendiner.

Chris Derikx trapt de zaterdag af met een sessie over de historie en de bezetting van het fanfareorkest. Met het CRON-projectorkest zal Derikx repertoire demonstreren en ter discussie stellen. Daarop volgend zal er volop nieuw repertoire te beluisteren zijn tijdens een sessie met muziek voor de Kerst en het Liturgisch kerkelijk jaar en de traditionele ‘Reading Session’.

Het weekend wordt afgesloten met het Gala HRFSTWND concert met Concordia Meterik o.l.v. Chris Derikx en Psalm 150 Dinxperlo o.l.v. Tijmen Botma. De presentatie van het galaconcert ligt in handen van Ab Nieuwdorp.

Binnenkort volgt een uitgebreide dagindeling. Daarvoor verwijzen we u graag door naar de website www.stichtingcron.nl 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@stichingcron.nl 

Op de foto: Concordia Meterik tijdens het ONFK 2018.
Foto: ONFK

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

Gepubliceerd: 24 JUL 2021 - 09:31