Nieuw symfonieorkest geeft eerste concert

Nieuw symfonieorkest geeft eerste concert

Op zondag 18 juni ondergaat Symphonia Eugeniana haar vuurdoop: dan zal het orkest in MFA De Schans in Arcen voor het eerst acte de présence geven.

Het jonge orkest verzorgt een concert met een gevarieerd programma. Met onder andere het vioolconcert van Mendelssohn met de 17-jarige Maximilan Terziyski als solist. Maximilian studeert aan het conservatorium van Düsseldorf. Ook zal een klarinetkwartet van de Academie voor Kunsten uit Maaseik een aantal stukken spelen.

Het is voor het eerst dat het Euregionaal Symfonie Orkest optreedt. Het nieuwe orkest staat onder leiding van Michaël Rein. Hij heeft het orkest in relatief korte tijd klaargestoomd voor dit concert. Het orkest wordt gevormd door muzikanten uit Nederland en uit Duitsland. De leden wonen veelal in het gebied waar de Fossa Eugenia doorheen stroomt. Er wordt (tweewekelijks) zowel in Nederland als in Duitsland gerepeteerd. Het orkest wil op die manier bijdragen aan de Euregionale verbinding.

Het concert in De Schans te Arcen start om 19.00 uur. Kaarten kosten zijn verkrijgbaar via neduso@outlook.com of aan de kassa (vanaf 18.30 uur).

Gepubliceerd: 07 JUN 2023 - 11:41