Nieuw van Stichting Nationaal Fluitconcours: defluitwedstrijd.nl

Nieuw van Stichting Nationaal Fluitconcours: defluitwedstrijd.nl

Op 9 november start in Culemborg de 1e regionale defluitwedstrijd.nl voor jongeren (t/m 18 jaar) uit de regio. Kies je favoriete muziekstuk en schrijf je in! Wij zorgen voor een goede pianist die jou gaat begeleiden. Volg ook de workshop 'speel je eigen hit'.

Locatie: KEC, Zijderupsvlinderlaan 2, Culemborg
Je kunt meedoen aan de fluitwedstrijd.nl als je op de datum van de wedstrijd in één van de leeftijdscategorieën valt:
> 5 t/m 9 jaar;
> 10 t/m 13 jaar;
> 14 t/m 18 jaar.
De fluitwedstrijd.nl is een regionaal initiatief, maar we stellen geen grenzen aan de regio.
Tijdens de wedstrijd heb je 5 minuten de tijd om je favoriete muziekstuk te laten horen. Je wordt tevoren in groepjes ingedeeld zodat je weet hoe laat je mag spelen.
We hebben een pianist voor je geregeld die je kan begeleiden en met wie je tevoren even kunt oefenen. Je mag ook een eigen pianist meenemen of solo spelen, maar begeleiding door cd mag niet.
Vergeet niet de bladmuziek voor de pianist op te sturen wanneer je je aanmeldt. Je mag tijdens de wedstrijd alleen kopieën gebruiken als je ook de originele bladmuziek bij je hebt.
Alleen als je dwarsfluit speelt mag je meedoen. Uiteraard mag dat ook piccolo, altfluit of een andere grote dwarsfluit zijn. Ook een gemengd ensemble is toegestaan zolang de dwarsfluit maar een belangrijke rol heeft.

De jury laat je per groepje deelnemers graag weten wat je al goed doet en wat je nog kunt verbeteren. Ze houden daarbij uiteraard rekening met je leeftijd en je speelervaring. Over de toekenning van de punten mogen zij echter níets zeggen. Uiteraard krijg je een leuk aandenken aan deze dag en ontvang je achteraf een certificaat per mail.

Meer informatie: KLIK HIER.

Heb je een vraag of staat er iets niet duidelijk vermeld in dit reglement? Mail je vraag naar info@fluitconcours.nl. Het bestuur van Stichting Nationaal Fluitconcours neemt hierover een bindende beslissing. De fluitwedstrijd.nl is een initiatief van Marilou Krouwel en kwam tot stand op advies van Wouter van Breugel.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 27 SEP 2019 - 14:08