Nieuw webinar Musidesk: blaasmuziek vanaf 1900

Nieuw webinar Musidesk: blaasmuziek vanaf 1900

In tijd van corona, waarin de activiteiten op een laag pitje staan, is er wellicht ruimte om na te denken over de strategische kant/langetermijnvisie van een vereniging. In deze vierde aflevering van de serie Studio Musidesk gaat Joop Boerstoel op onderhoudende wijze in op de geschiedenis van de blaasmuziek. Deel 2 behandelt de periode vanaf 1900.

Thema’s tijdens deze tweede aflevering over de geschiedenis van de blaasmuziek zijn onder andere het eerste originele werk voor fanfareorkest, buitenlandse invloeden, de opkomst van de brassbands en het ontstaan van burgerverenigingen. Ook komen verdere impulsen zoals de oprichting van belangenorganisaties, de invloed van instrumentenbouwer Kessels en het ontstaan van muziekuitgeverijen zoals Tierolff en Molenaar aan bod. En wat betekende componisten zoals Gerard Boedijn, Meindert Boekel en Henk van Lijnschooten voor de blaasmuziek? Dit webinar is bestemd voor alle leden van muziekverenigingen.

Studio Musidesk is een project dat is ontstaan vanuit de leegte die er is in coronatijd vanwege het wegvallen van fysieke repetities en optredens bij de muziekverenigingen. Het betreft webinars die als film kunnen worden getoond tijdens een repetitieavond. Gekozen is voor veel variatie in onderwerpen, waarmee een vereniging te maken heeft. Dat betekent dat er ook buiten-muzikale items een plek krijgen in Studio Musidesk. Om het meeste rendement uit deze webinar te halen, wordt geadviseerd om dit webinar in twee digitale bijeenkomsten te bekijken/behandelen. Uiteraard is het ook mogelijk om de hele sessie achter elkaar te bekijken of een deel voor de pauze en tweede deel na de pauze.

KLIK HIER.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 15 MAA 2021 - 14:12
Laatste update: 15 MAA 2021 - 14:21