Nieuw webinar Musidesk: marsenkoning John Philip Sousa

In tijd van corona, waarin de activiteiten op een laag pitje staan, is er wellicht ruimte om na te denken over de strategische kant/langetermijnvisie van een vereniging. Deze vijfde aflevering van de serie Studio Musidesk zoomt in op de Amerikaanse marsenkoning John Philip Sousa.

Dit webinar over de Amerikaanse marsenkoning John Philip Sousa geeft een prachtig beeld van het leven van deze wereldberoemde componist maar vooral ook veel achtergrond informatie over de uitvoering van zijn muziek en in dit geval de marsen The Thunderer en Washington Post.

In de hand-out - KLIK HIER - staat een korte samenvatting van de minidocumentaire.
De twee marsen die besproken worden door Mr. Loras Schissel kunnen aan de hand van de notenvoorbeelden in de hand-out worden gevolgd.
Uiteraard kan de dirigent hier - naar eigen wens - tijdens het webinar nog dieper of verder op ingaan.

Voor de goede orde : Het e-mailadres dat in de video duidelijk in beeld is, is niet meer te gebruiken. Mocht je concreet vragen hebben, stuur deze dan naar joop.boerstoel@rijnbrink.nl . Hij zal dan kijken of de heer Schissel bereid is antwoord te geven op de vraag.

Hoofdstukken
0:00 Prelude : The Stars and Stripes Fovever :
3:33 Mini Docu (deel 1)

Clinic Loras Schissel:
16:16 • The Thunderer
28:47 • Intermezzo : El Capitan
31:57 • The Washington Post

Musitalks: een hart onder de riem van
45:37 Tijmen Botma

Studio Musidesk is een project dat is ontstaan vanuit de leegte die er is in coronatijd vanwege het wegvallen van fysieke repetities en optredens bij de muziekverenigingen. Het betreft webinars die als film kunnen worden getoond tijdens een repetitieavond. Gekozen is voor veel variatie in onderwerpen, waarmee een vereniging te maken heeft. Dat betekent dat er ook buiten-muzikale items een plek krijgen in Studio Musidesk. Om het meeste rendement uit deze webinar te halen, wordt geadviseerd om dit webinar in twee digitale bijeenkomsten te bekijken/behandelen. Uiteraard is het ook mogelijk om de hele sessie achter elkaar te bekijken of een deel voor de pauze en tweede deel na de pauze.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 23 MAA 2021 - 16:26
Laatste update: 23 MAA 2021 - 16:31