Nieuw zomerfestival in Obbichtse parochiekerk

Nieuw zomerfestival in Obbichtse parochiekerk

In de eerste 3 weken van juli vinden er in de Willibrorduskerk in Obbicht tal van concerten en culturele voorstellingen plaats tijdens de eerste editie van het Grensmaasvallei Cultuur Festival. Diverse orkesten uit binnen- en buitenland die in voorbereiding zijn voor deelname aan het prestigieuze Wereld Muziek Concours in Kerkrade maken van de gelegenheid gebruik om te concerteren in de daarvoor uitermate geschikte Obbichtse parochiekerk.

Ook de WMC-deelnemers uit de naaste omgeving zullen hun opwachting maken tijdens het Grensmaasvallei Cultuur Festival. Harmonie St. Cecilia Grevenbicht verzorgt een concert op 16 juli met als titel Imagination, samen met het Lithuanian State Wind Orchestra Trimitas uit Vilnius (Litouwen). Fanfare St. Caecilia Guttecoven concerteert op donderdag 21 juli samen met het European Brass Septet in het concert Just Full Copper. Het slagwerkensemble van Concordia Obbicht, dat eveneens volop in voorbereiding is voor deelname aan het WMC, verzorgt op 3 juli samen met de vermaarde Brassband Willebroek het concert Percusion & Brass. Daarnaast luisteren de slagwerkers van Concordia samen met het Gemengd kerkelijk zangkoor op zondag 10 juli de Plechtige Hoogmis op sfeervolle wijze op, waarmee ze de laatste puntjes op de i zetten voor hun deelname aan het WMC op donderdag 14 juli met het programma Humano.

Voorstellingen
Naast try-out concerten van WMC-deelnemers is er ook een aantal andere voorstellingen. Zo is er op zaterdag 9 juli een muziekmiddag voor jeugdorkesten met als titel Genereration Nexxxt. Ook voor de al wat oudere muzikanten wordt een concertmiddag georganiseerd op dinsdag 12 juli onder het mom van Old & Wise waar twee seniorenorkesten hun opwachting maken. Het harmonieorkest van Concordia verzorgt op zondag 17 juli een galaconcert met als titel Kings & Queen. Bijzonder in de programmering is dat op maandag 18 juli de schoolverlaters van Basisschool De Kingbeek hun eindejaar musical Kampioenen van groep 8 uitvoeren. Het Grensmaasvallei Cultuur Festival wordt op zaterdag 23 juli afgesloten met Woodstock aan de Kirk, een zomers getinte activiteit op het terrein naast de kerk.

Dit is slechts een greep uit de vele activiteiten tijdens de eerste editie van het Grensmaasvallei Cultuur Festival in Obbicht. Meer informatie over het programma en ticketverkoop is te vinden op www.grensmaasvalleicultuurfestival.nl 

Op de foto: Topbrassband Willebroek is op 3 juli te bewonderen in de Obbichtse parochiekerk.

Gepubliceerd: 21 JUN 2022 - 16:04
Laatste update: 24 JUN 2022 - 08:14