Nieuwe auditieronde voor het Nationaal Jeugd Fanfareorkest (NJFO)

Nieuwe auditieronde voor het Nationaal Jeugd Fanfareorkest (NJFO)

Het Nationaal Jeugd Fanfareorkest (NJFO) houdt zondag 6 september een nieuwe auditieronde. 

Het orkest is momenteel vooral op zoek naar bassisten en hoornisten, maar je kunt voor elke sectie auditie doen!

Je speelniveau is minimaal gelijkwaardig aan het niveau van diploma C en je bent tussen de 14 en 27 jaar oud. Voor de auditie worden blazers gevraagd een technische etude en een voordrachtstuk voor te bereiden. Beide stukken worden zonder pianobegeleiding gespeeld. Slagwerkers moeten een werk voorbereiden voor zowel gestemd als ongestemd slagwerk. Op deze manier kunnen wij een indruk krijgen van hoe jij in onze slagwerksectie past. Tot slot krijgt elke auditant een stukje voorgelegd om ‘a prima vista’ te spelen. De auditie wordt afgenomen door de dirigent, Danny Oosterman, en enkele leden van de orkestcommissie.

Het NJFO komt gemiddeld zes weekenden per jaar, en een week in de zomer bij elkaar voor concerten, workshops en cd-opnames. Het orkest bestaat uit jonge getalenteerde musici van 14 – 27 jaar. Een weekend of week is telkens weer een muzikaal hoogtepunt. De sfeer is uitstekend, want lid zijn bij het orkest is niet alleen leerzaam en interessant, je houdt er ook een fantastische groep muzikale vrienden aan over!

De contributie van het NJFO bedraagt 100 euro per jaar en daarnaast een per jaar vastgestelde eigen bijdrage voor de zomerweek.

Inschrijven: www.njfo.nl/auditie

Foto: Floris van Bergen

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 10 JUL 2020 - 18:44
Laatste update: 10 DEC 2020 - 09:00