Nieuwe auditieronde voor Nationaal Jeugd Fanfare Orkest

Nieuwe auditieronde voor Nationaal Jeugd Fanfare Orkest

Het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO) houdt zaterdag 7 december weer een auditieronde. Voor talentvolle muzikanten tussen de 14 en 27 jaar bestaat de mogelijkheid om voor te spelen. De auditieronde vindt plaats in Hilversum.

Het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO) is opgericht in 1959 en is vanaf het begin af aan een orkest geweest met een zeer hoog niveau. Het orkest draagt vanaf de oprichting bij aan de ontwikkeling van de unieke Nederlandse fanfarecultuur.

Je speelniveau is minimaal gelijkwaardig aan het niveau van diploma C en je bent tussen de 14 en 27 jaar oud. Voor de auditie word je gevraagd een technische etude en een voordrachtstuk voor te bereiden. Beide stukken worden zonder pianobegeleiding gespeeld. Tot slot krijgt elke auditant een stukje voorgelegd om ‘a prima vista’ te spelen. De auditie wordt afgenomen door de dirigent, Danny Oosterman, en enkele leden van de orkestcommissie.
Slagwerkers moeten een werk voorbereiden voor zowel gestemd als ongestemd slagwerk. Op deze manier kunnen wij een indruk krijgen van hoe jij in onze slagwerksectie past.

Het NJFO komt gemiddeld zes weekenden per jaar en een week in de zomer bij elkaar voor concerten, workshops en cd-opnames. Een weekend of week NJFO is telkens weer een muzikaal hoogtepunt. De sfeer is uitstekend, want lid zijn bij het orkest is niet alleen leerzaam en interessant, je houdt er ook een fantastische groep muzikale vrienden aan over!

Informatie: www.njfo.nl/orkest/auditie

Foto: Facebook NJFO

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer/

Gepubliceerd: 07 OKT 2019 - 19:08
Laatste update: 07 OKT 2019 - 19:19