Nieuwe compositie voor accordeonorkest van Carl Wittrock

Nieuwe compositie voor accordeonorkest van Carl Wittrock

Componist Carl Wittrock werkt momenteel aan een compositie voor accordeonorkest die straks voor de leden van de NOVAM gratis beschikbaar is.

Carl Wittrock, componist en dirigent is een bekende naam in de blaasmuziek. Carl heeft al tal van composities geschreven voor fanfare- en en harmonieorkesten en deze worden door veel orkesten met plezier gespeeld. Bekende composities van hem zijn Lord Tullamore, The Baron of Dedem en Antarctica. De muziek van Wittrock is het beste te omschrijven als filmachtige muziek. Luister maar eens naar Antarctica - Carl Wittrock - YouTube

Speel de nieuwe compositie met jouw orkest
In opdracht van de NOVAM schrijft Carl op dit moment een compositie van 10 tot 15 minuten, niveau   2e divisie. De NOVAM heeft daarvoor een subsidie ontvangen van Fonds Podiumkunsten. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk accordeonorkesten het stuk gaan uitvoeren tijdens de jaarlijks georganiseerde eigen concerten. Om een groot publiek te bereiken is een samenwerking met een plaatselijk blaas-, symfonieorkest of koor een pre, omdat de compositie op die manier veel bekendheid krijgt, niet alleen binnen onze accordeonwereld maar ook daarbuiten.
De bladmuziek kan gratis worden aangevraagd, mits de compositie zal worden uitgevoerd op een concert vóór het einde van het jaar 2022. De NOVAM zal het concert aankondigen op de website en in de nieuwsbrief met alle informatie over het concert.
De bladmuziek zal rond medio oktober 2021 beschikbaar zijn, houd daar rekening mee met de planning. Deelname kan simpelweg door de NOVAM een mail te sturen: secretaris@novam.net

Première
Carl Wittrock is geboren en getogen in Goor. Hj is dirigent van van harmonieorkest Apollo uit Goor en heeft eerder wel eens gedirigeerd bij het A-orkest van accordeonvereniging KNA uit Goor. Door zijn contacten bij KNA Goor kan hij zich goed verdiepen in de mogelijkheden van een accordeonorkest voor het schrijven van zijn compositie. KNA Goor is daardoor bij uitstek het geschikte orkest om de première uit te voeren. In samenwerking met  harmonieorkest Apollo Van Carl gaan zij op 20 november 2021 de nieuwe compositie uitvoeren in theater de Reggehof te Goor. Iedereen die met zijn of haar eigen orkest de nieuwe compositie gaat spelen zal korting krijgen op kaartjes voor deze première. Daarover meer in de volgende nieuwsbrief van de NOVAM.

Website
Op de website van de NOVAM komt binnenkort informatie over alle concerten die georganiseerd worden waarbij de nieuwe compositie gespeeld zal worden. Er zijn sowieso al acht orkesten die het werk uit gaan voeren. Wil jij ook een concert bijwonen waar de nieuwe compositie gespeeld wordt, houd dan de website in de gaten.
Wil jij de compositie van Carl Wittrock ook spelen en op de website vermeld worden met je concert? Stuur dan een bericht naar de NOVAM via mail of het contactformulier op de website: novam.net.

Dit project is mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 24 JUN 2021 - 08:09
Laatste update: 24 JUN 2021 - 08:14