Nieuwe composities van Feike van Tuinen bij AM Music

Nieuwe composities van Feike van Tuinen bij AM Music

Al eeuwenlang zijn de Psalmen een inspiratiebron voor veel componisten. Koning David, zichzelf begeleidend met harp, Sweelinck, Mendelssohn-Bartholdy, Stravinsky, noem maar op. Een onuitputtelijke bron! Feike van Tuinen gebruikte een viertal Psalmmelodieën als basis voor zijn Psalmus. Al ‘spelend met het notenmateriaal’ ontstonden 4 delen met ieder z’n eigen sfeer.

Kortom, oude Psalmen in een nieuwe jas. Een prachtig nieuwe compositie van die erg geschikt is voor uw concert of concoursdeelname in de 3e divisie.

Ook nieuw van zijn hand zijn twee koraalbewerkingen: Take my Life and let it be, wat gebasseerd is op de melodie Ohne Rast und unverweilt en More Love to Thee, die vooral bekend zijn in de koormuziek.

Maar Feike van Tuinen laat u ook kennismaken met de muziek van de 16e eeuwse componist Giovanni Gastoldi in Balletti di Gastoldi. Deze Balletti's zijn later veel gezongen in kerkliederen zoals bijvoorbeeld In dir ist Freude.

Kijk en beluister de werken op www.ammusic.nl

(advertorial)

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 18 SEP 2020 - 20:25
Laatste update: 18 SEP 2020 - 20:31