Nieuwe datum voor project Het Geluid van Eemsdelta

Nieuwe datum voor project Het Geluid van Eemsdelta

Er is een nieuwe datum geprikt voor het project Het Geluid van Eemsdelta. Het muziekstuk van Arend Gerds wordt nu uitgevoerd op zondag 19 juni. Muzikanten van amateurverveningen kunnen zich voor 22 april opgeven om mee te spelen in het speciaal hiervoor samengestelde projectorkest.

Op basis van geluiden die zijn ingestuurd door diverse inwoners uit de gemeente Eemsdelta heeft Arend Gerds een nieuw muziekstuk gecomponeerd, met als titel Het Geluid van Eemsdelta - speciaal voor de harmonie-, fanfare- en brassbandverenigingen en slagwerkensembles uit onze gemeente. Dit is een project met het Noord Nederlands Orkest en de muziekverenigingen van Eemsdelta via IVAK.

Vorig jaar in november zou dit uitgevoerd worden door een projectorkest waarin de verenigingen vertegenwoordigd waren. Helaas kon dat door COVID-19 geen doorgang vinden. Maar inmiddels is er een nieuwe datum geprikt, waarop Het Geluid van Eemsdelta groots gevierd gaat worden: zondag 19 juni 2022.

Op zondag 19 juni zal het projectorkest onder leiding van Frans-Aert Burghgraef speciaal voor de inwoners van Eemsdelta het muziekstuk spelen. Tevens zal er een aantrekkelijke programmering zijn, welke gepresenteerd wordt door Pieter van der Zweep en geven kunstenaars – naar concept van Paula Biemans & Jorien Ketelaar - het decor vorm door live te tekenen in reactie op de muziek die te horen is.

Wil je meedoen aan het projectorkest? Geef je dan vóór 22 april op via www.eemsdorp.nl/muziek of stuur een mail naar cultuur@ivak.net. De repetities vinden plaats op vrijdagavond 20 mei, vrijdagavond 10 juni en zaterdagmiddag 18 juni.

Op de foto: Het projectorkest voor Het Geluid van Eemsdelta.

Foto: Ronnie Zeemering.

Gepubliceerd: 18 APR 2022 - 08:51