Nieuwe muzikale leiding bij De Bazuin Leerdam

Nieuwe muzikale leiding bij De Bazuin Leerdam

Het christelijk showkorps De Bazuin uit Leerdam staat sinds kort onder muzikale leiding van Peter Smits. Hij volgt Marcus Kerpershoek op die sinds 2012 aan de vereniging was verbonden.

Voor Peter, die zijn sporen ruim heeft verdiend in de muziekwereld, zijn de jachthoorns, zoals die bij De Bazuin nog worden gebruikt, niet onbekend. Zijn vader schreef er veel muziek voor en zelf staat hij al enige tijd als dirigent voor Jachthoornkorps Showband Urk. Binnen de nog bestaande jachthoornkorpsen neemt De Bazuin een eigen plek in door gebruik van o.a. baritons en fluiten. Die bezetting brengt ook een geheel eigen klank met zich mee, die Peter nog meer wil gaan uitbuiten.

Samen met slagwerkinstructeur en choreograaf Corné Pas en Marcus Kerpershoek (die wel dirigent van het jeugdorkest blijft) heeft De Bazuin met Peter een ervaren instructieteam,  waarmee hard aan de toekomst wordt gebouwd. Het instructieteam wordt ondersteund door docenten die de leden opleiden op slagwerk, koper en fluit.

Iedereen vanaf 15 jaar is van harte welkom om het Showkorps te komen versterken. Als je nog geen muzikale ervaring hebt, dan kun je in onze opleiding snel naar het gewenste niveau toewerken.

Met een solide muzikale basis, bijvoorbeeld door één of meerdere muziekdiploma’s of langere tijd ervaring op een bepaald instrument, kun je vrij snel instromen in het Showkorps.

Dan is het zelfs nog mogelijk dit seizoen mee te draaien met de (show)optredens.

Tekst en foto: Aanlevering De Bazuin.

Gepubliceerd: 07 JAN 2019 - 18:53
Laatste update: 07 JAN 2019 - 18:57