Nieuwe werken op jubileumeditie van Gouden Spiker Festival

Nieuwe werken op jubileumeditie van Gouden Spiker Festival

Het Gouden Spiker Festival pakt voor het 25-jarig jubileum in 2020 uit met twee nieuwe werken. Naast de brassbandversie van Maori Songs (Rob Goorhuis), wordt ook Lady Tullamore (Carl Wittrock) gefinetuned voor fanfares in de vierde divisie.

Het Gouden Spiker Festival viert in 2020 zijn 25e verjaardag. De organisatie kijkt er nu al naar uit. Voorzitter Heleen Talman: “Met ons team vrijwilligers wordt jaarlijks toegewerkt naar een festival waar kwaliteit, gastvrijheid en mooie muziek de sleutelwoorden zijn. Met een jubileum in het vooruitzicht, wordt er met nog meer enthousiasme en energie gewerkt om een feestelijk evenement neer te zetten. Dit uit zich onder andere in de muziekkeuze voor de verplichte werken.”

Speciaal voor de jubileumuitgave heeft Rob Goorhuis voor de vijfde divisie sectie brassband een arrangement gemaakt van het originele fanfarewerk Maori Songs. Traditionele klanken brengen je naar de wereld van de Maori’s; Nieuw Zeeland. “We hebben een zeer goede relatie opgebouwd met Rob Goorhuis de afgelopen jaren en zijn dan ook bijzonder blij met dit prachtige werk!”, vertelt Saskia Hoogland, die namens het bestuur van het Gouden Spiker Festival deel uitmaakt van het selectieteam.

Het tweede nieuwe werk is Lady Tullamore van Carl Wittrock. Hij schreef het werk weliswaar al in 2012 voor het 100-jarig jubileum van fanfare Euterpe uit Halle, maar het is tot nu toe nog niet uitgegeven. “Toen we het muziekstuk beluisterden met ons selectieteam wisten we het meteen: dit stuk willen we dolgraag programmeren”, legt Saskia uit. “De compositie wordt nu gefinetuned, zodat hij speelbaar is voor alle fanfares in de vierde divisie. We zijn erg blij dat we – samen met Euterpe – deze compositie kunnen delen met de hele fanfarewereld.”

De complete lijst met verplichte werken:
Brassband: vijfde divisie: Maori Songs (Rob Goorhuis); vierde divisie: The Three Towers( Marc Jeanbourquin); derde divisie: Theme and Variations (Oliver Waespi).
Fanfare: vijfde divisie: Condacum (Jan Van der Roost); vierde divisie: Lady Tullamore (Carl Wittrock); derde divisie: Yn Ieren en Sinen/A Man’s Destiny (Jan de Haan).
Het zilveren jubileum van het Gouden Spiker Festival opent op vrijdag 17 en zaterdag 18 april 2020 met de brassbands in de vijfde, vierde en derde divisie. Zaterdag 9 mei komen de fanfares. Aanmelden kan via de website www.goudenspikerfestival.nl. 

Foto: Website Gouden Spiker Festival. 

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer/

Gepubliceerd: 09 OKT 2019 - 19:23
Laatste update: 09 OKT 2019 - 19:26