Nieuwe werken voor harmonieorkest bij Mansarda

Nieuwe werken voor harmonieorkest bij Mansarda

Mansarda muziekuitgeverij heeft enkele nieuwe werken voor harmonieorkest uitgebracht.

(advertorial)

Hercules Magusanus
Matthijs Kruik (harmonie)
In het Bataafse deel van het Romeinse rijk, gelegen in het gebied van Maas en Waal, werden in het begin van onze jaartelling tempels gebouwd in Gallo-Romeinse stijl. In de buurt van Kessel zijn resten van tempels gevonden, die waarschijnlijk gewijd waren aan de oppergod Hercules Magusanus. Deze naam is een samenvoeging van de Romeinse halfgod Hercules en de oppergod van de Batavieren, Magusanus. De mythologische figuur verbeeldt de kracht van de jongeren, verbonden met de wijsheid van de ouderen. In het eerste gedeelte van de mars worden heldhaftigheid en grote fysieke kracht verklankt en in de tweede helft staan kennis en levenservaring centraal. Ook zijn motieven uit de inleiding door het Trio en het Grandioso heen geweven, waarmee de koppeling tussen de twee godheden hoorbaar is! Matthijs geeft met deze mars opnieuw blijk van zijn belangstelling voor de Romeinen. Eerder verscheen van zijn hand de indrukwekkende compositie 'Nero', met groot succes uitgevoerd door de Shell Harmonie Amsterdam (thans Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam) o.l.v. Jan Schut in de serie 'Blazen in de beurs' in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

Spreeuwen
Muziek: Mari-anne Hof – filmbeelden: Leon Giesen (harmonie met filmbeelden)
Bij het jubileumconcert ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Utrechtse muziekvereniging 'De Bazuin' was Leon Giesen speciale gast. Hij is muzikant en filmmaker en combineert zijn vaardigheden in Mondo Leone (de Wereld van Leon). De voor deze gelegenheid geschreven muziek van Mari-anne Hof (Spreeuwen) werd live uitgevoerd bij de filmbeelden (Het grote gebeuren) van Leon. Het duurt even, maar dan formeert een groot aantal spreeuwen zich tot een zwerm die sierlijk door het luchtruim danst. Bladmuziek met filmbeelden en clicktrack.

Je vindt de nieuwe werken op: Untitled Document (mansarda.nl)

Internet: www.mansarda.nl 
E-mail: info@mansarda.nl
Tel. 035-5239454
De catalogus Mansarda telt inmiddels bijna 600 uitgaven. Op www.mansarda.nl vindt u informatie over alle werken en kunt u gericht zoeken op titel, componist, bezetting en gelegenheid (bijv. Kerst en Sinterklaas). Onder de actueel-knop treft u informatie aan over nieuwe uitgaven en muziek voor de actuele gelegenheid van dat moment (bijv. 4 mei, Sinterklaas).

Foto: Unsplash

Gepubliceerd: 30 APR 2023 - 17:36
Laatste update: 30 APR 2023 - 17:42