NJBK ‘Die Junge Bläser’ viert lustrum met mini-tournee

NJBK ‘Die Junge Bläser’ viert lustrum met mini-tournee

De Nationale Jeugdblaaskapel ‘Die Junge Bläser’ viert deze maand het eerste lustum. 

Wat in 2017 begon als een projectorkest, is inmiddels uitgegroeid tot de Nationale Jeugdblaaskapel ‘Die Junge Bläser’. Het eerste optreden vond plaats tijdens het Fest der Blasmusik in Steenwijk, destijds onder leiding van Jan Dijsselhof. Dit optreden smaakte naar meer, en was ook de reden om naar een structurele invulling te gaan. Doel van de NJBK is om de blaaskapellenmuziek te promoten onder de jeugd en met name jeugd te enthousiasmeren om in de blaaskapellensector actief te worden. Blaasmuziek door en voor de jeugd. Inmiddels staat de NJBK onder leiding van Benny Eissens.

Het ultieme doel is een optreden tijdens Woodstock der Blasmusik, maar door Covid is dit doel wat vooruit geschoven. Wat in het weekend van 19 t/m 21 augustus wél groots gevierd gaat worden is het 5-jarig jubileum met een Lake Tour.

Tijdens het lustrumweekend geeft de NJBK verschillende concerten in Noord- en Midden-Nederland. De aftrap van dit lustrumweekend is een concert op het binnenplein van Hotel Inn Salland in Raalte. Daarna volgen tijdens dit weekend optredens in Rutbeek, Bussloo, Harderwijk, Emmen, Hoogeveen en het Ermerstrand. Tijdens deze Lake Tour staat de NJBK onder leiding van Simon Meurs.

Vrijdag 19 augustus
20:00 uur Binnenplein Hotel Inn, Raalte

Zaterdag 20 augustus
10:00 uur Rutbeek, Enschede
14:00 uur Bussloo, Wilp
20:00 uur Strandeiland, Harderwijk

Zondag 21 augustus
10:00 uur Parc Sandur, Emmen
13:00 uur Nijstad, Hoogeveen
20:00 uur Ermerstrand, Erm

Kom gezellig langs om samen met ons terug te blikken op de voorbije vijf jaar, vooruit te blikken, en het belangrijkste natuurlijk, genieten van de blaasmuziek!

Kijk voor meer informatie op: https://diejungeblaser.nl/ 

Gepubliceerd: 05 AUG 2022 - 10:34
Laatste update: 17 AUG 2022 - 16:11