NK Mars op zaterdag 18 juni 2022

NK Mars op zaterdag 18 juni 2022

Op zaterdag 18 juni 2022 zal het NK Mars voor senioren gaan plaatsvinden. Dit jaar zal het evenement gehouden worden op het terrein van Voetbalvereniging Olympia in Hasselt.

Het NK Mars wordt georganiseerd door de Doelgroep Show, Mars en Percussie (SMP) van de KNMO volgens de reglementen van de KNMO.
Helaas hebben wij de afgelopen paar jaar geen evenementen meer kunnen organiseren als gevolg van de uitbraak van Covid-19. Nu de maatregelen met betrekking tot dit virus zijn versoepeld en geheel lijken te verdwijnen is het tijd om ons te gaan richten op de eerste editie van dit nieuwe evenement.
Doordat de reglementen voor marswedstrijden van de KNMO en die van het Wereld Muziekconcours (WMC) in Kerkrade vrijwel gelijkgetrokken zijn, is het NK Mars dat in juni wordt georganiseerd een mooie springplank naar of repetitie voor het WMC dat in vanaf 23 t/m 31 juli dit jaar weer zal plaatsvinden.

Natuurlijk is het NK Mars niet alleen bedoeld voor verenigingen die in deze discipline zullen deelnemen aan het WMC. Ook voor andere verenigingen is het evenement een mooie gelegenheid zich te laten zien aan het publiek en aan een deskundige jury die de prestaties beoordeeld en van goede commentaren en suggesties zal voorzien zodat deze presentaties in de toekomst kwalitatief kunnen verbeteren.

Gelukkig is er een goede mogelijk gevonden om het NK te kunnen organiseren op het terrein van voetbalvereniging Olympia in Hasselt, met ondersteuning van Chr. Fanfarekorps Irene Hasselt.
Alle faciliteiten zijn aanwezig om het evenement tot een groot succes te kunnen maken.

Een bijkomstigheid is dat het NK Mars op 18 juni as. samenvalt met de Dweildag Hasselt, een festival voor dweilbands en blaaskapellen in het centrum van Hasselt. Hasselt is die dag dus geheel gevuld met muziek en een mars door het centrum van Hasselt vooraf aan de prestatie op het NK behoort wellicht tot de mogelijkheden.

Informatie over inschrijvingen en andere gegevens volgt spoedig via de website en andere kanalen waarbij op voorhand al vermeld kan worden dat als tegemoetkoming in reiskosten de kosten van inschrijving voor dit jaar verlaagd zijn.

Doelgroep Show, Mars en Percussie KNMO

Gepubliceerd: 15 MAA 2022 - 17:20
Laatste update: 15 MAA 2022 - 17:21