NK Show en NK Mars gaan niet door

NK Show en NK Mars gaan niet door

Het kernteam van de doelgroep Show, Mars en Percussie (SMP) van de KNMO heeft moeten besluiten om het NK Show en het NK Mars te annuleren. Voor beide wedstrijden hebben zich te weinig korpsen aangemeld. Het NK voor de jeugd op 25 juni in Dordrecht gaat wel door. De doelgroep heeft inmiddels al de wedstrijdkalender voor volgend jaar vastgesteld.

Voor het NK Mars op 18 juni is geen enkele inschrijving binnengekomen. Daar zijn volgens het kernteam allerlei redeneren voor aan te voeren. Deels nog de gevolgen van corona, maar ook de late bekendmaking van de datum en plaats. Verenigingen die wel hadden kunnen deelnemen, hebben daardoor voor andere evenementen gekozen.
Voor het NK Show op 11 juni hadden slechts twee verenigingen ingeschreven. In overleg met de facilitaire organisatie ODSC en het kernteam SMP is besloten te kijken naar een volgende editie.

Het tweede NK voor de jeugd op zaterdag 25 juni 2022 in het FC Dordrecht stadion gaat wel door. Voor dit muzikaal treffen heeft de top van de Nederlandse jeugdverenigingen zich aangemeld. Toegangskaarten zijn volop aan de kassa bij het stadion te verkrijgen en kunnen zowel contant alsook met pin betaald worden. € 10,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar.

“Dat het jaar 2022 niet heeft opgeleverd wat wij en ook de verenigingen ervan verwacht hadden, heeft ons er niet van weerhouden om nu al onze plannen voor 2023 bekend te maken”, zegt doelgroepvoorzitter Jaap van Waveren. Hij verzoekt de verenigingen om de geplande datums alvast in de agenda te zetten.

De activiteiten in 2023 beginnen met het NK Podium slagwerkensembles op zaterdag 11 februari 2023 in voor de slagwerkwereld nieuw theater, zijnde Orpheus in Apeldoorn. De kerngroep komt daarmee tegemoet aan de wens van de ensembles om voor een locatie meer centraal in Nederland te kiezen. En dat is met theater Orpheus goed gelukt.

Op zaterdag 10 juni 2023 zal in Maarheeze weer traditioneel het NK voor solisten en ensembles voor de SMP-sector worden gehouden. Deelnemers aan de diverse provinciale wedstrijden in 2023 met een puntenresultaat van 85 punten of meer kunnen zich dan aanmelden voor dit NK. Natuurlijk op basis van de wedstrijden onder reglementering van de KNMO voor solisten en ensembles.

Goed te bereiken is ook de locatie voor het NK Mars voor seniorenkorpsen op zaterdag 17 juni 2023 in Hasselt. Hier zal de doelgroep SMP op het terrein van Olympia in samenwerking met Irene Hasselt dit NK verzorgen, waarvoor nu al interesse tot deelname is.

Het derde NK Mars- en Show voor jeugdkorpsen vindt plaats op zaterdag 24 juni 2023. Daarvoor keert de doelgroep SMP terug naar de locatie in Huizen op het voetbalveld van sc Huizen. Voor dit NK Jeugd in 2023 hebben inmiddels al jeugdkorpsen aangegeven zeker aanwezig te zijn.

Gepubliceerd: 06 JUN 2022 - 20:40