NK slagwerkensembles wordt festival

NK slagwerkensembles wordt festival

In plaats van het Nederlands kampioenschap organiseert de doelgroep SMP KNMO volgend jaar een festival voor concerterende slagwerkensembles. Het evenement vindt plaats op 5 februari 2022, de reeds eerder geplande datum voor het NK. Verenigingen dienen voor 4 oktober aan te geven of ze willen deelnemen.

Conform de wens van de ensembles is gekozen voor een meer centraler gelegen locatie in Nederland en wel Theater Orpheus in Apeldoorn. De directie van het theater heeft tot 4 oktober de Rabo Zaal gereserveerd voor het festival. Geïnteresseerde ensembles kunnen dan ook tot 4 oktober aangeven of zij aan het evenement willen deelnemen. Uiteraard worden de optredens door vooraanstaande vakmensen voorzien van tips en tops. Het maximum aantal deelnemende ensembles hangt mede af van de duur van het optreden van elk ensemble.

De keuze van het programma is vrij. Niets moet, veel mag. Het festival is voor een aantal ensembles wellicht een mooie gelegenheid om alvast een deel van het WMC-programma te laten horen. Voor zowel het theater als voor de doelgroep SMP is het een goede try-out voor de komende jaren. Daarbij zijn kosten noch moeite bespaard. De deelnamekosten voor het festival zijn 50,00 euro per ensemble. Nadere informatie cq aanmelden voor dit festival kan door een e-mail te sturen aan 
info@smp-nederland.nl waarna een van de kernteamleden van de doelgroep SMP contact met u opneemt. Belangrijk is om dit in ieder geval voor 4 oktober te doen.

Daarnaast is er op 23 oktober een congres specifiek voor de SMP sector waarbij onder andere voor de slagwerkensembles een parallelsessie wordt gehouden over de reglementering van het WMC en een forumdiscussie voor en over slagwerkensembles.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 14 SEP 2021 - 08:49