Nog geen afmeldingen voor muziekwedstrijden

Nog geen afmeldingen voor muziekwedstrijden

Bij de organisaties van de CGN Championships en de Open Nederlandse Harmonie Kampioenschappen (ONHK) hebben vanwege het coronavirus nog geen afmeldingen van buitenlandse deelnemers ontvangen.

Aan het ONHK op zaterdag 28 maart in het Schaffelaartheater in Barneveld heeft Corpo Bandistico G.B.Pedersoli uit Chiara (foto) ingeschreven. De stad ligt circa 70 kilometer ten oosten van Milaan in de regio Lombardije. Op de Facebookpagina meldt de vereniging dat alle activiteiten vanwege het coronavirus voorlopig zijn opgeschort. Het harmonieorkest heeft zich echter nog niet officieel afgemeld voor de ONHK.

Ook voor de Championships van Color Guard Nederland (CGN) op 28 maart in Eindhoven zijn nog geen afmeldingen binnengekomen. Hiervoor hebben drie Italiaanse verenigingen ingeschreven. Twee daarvan zouden afgelopen zaterdag ook in Almere aan de start verschijnen, maar hebben daar - hoewel ze niet direct afkomstig zijn uit het besmette deel van Noord-Italië - uiteindelijk toch van afgezien.

Ook de reis van de Nederlandse groepen Con Spirito uit Joure, Harpe Davids Indoor Percussion uit Zoetermeer, Color Guard Passie A uit Zoetermeer en Premier Drumcorps uit Krommenie komend weekeinde naar de indoorwedstrijd Music in Motion 2020 in Zweden gaat vooralsnog gewoon door. De wedstrijd wordt gehouden in de buurt van Göteborg waar het coronavirus eveneens is geconstateerd. Wel worden de groepen niet ondergebracht in sporthallen maar in kleinere locaties. CGN-voorzitter Paul Doop benadrukt dat voor CGN de adviezen en richtlijnen van het RIVM (Rijksdienst voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD leidend zijn.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

Gepubliceerd: 04 MAA 2020 - 20:43