Nog geen groen licht voor Belgische blaasorkesten

Nog geen groen licht voor Belgische blaasorkesten

Terwijl muziekverenigingen in Nederland onder strikte voorwaarde weer van start mogen gaan, wachten de Belgische harmonieën, fanfares en brassbands nog steeds op groen licht.

De Nationale Veiligheidsraad besliste dat de cultuursector zijn activiteiten zonder publiek vanaf deze week mag hervatten. Maar dat geldt niet voor een aantal specifieke activiteiten met een verhoogd risico op overdracht van druppels en infectie. Daarom blijven alle activiteiten waar blaasmuzikanten bij betrokken zijn, (koor)zang en alles wat aanleiding geeft tot luid spreken of roepen en alle activiteiten waar nauw ‘fysiek contact’ bij nodig is (bepaalde vormen van dans, toneel) voorlopig nog verboden. Muzikale activiteiten zonder blaasinstrumenten mogen hun activiteiten wel hervatten.

De Belgische amateurmuziekorganisatie VLAMO betreurt de manier waarop de exitstrategie voor de amateurkunstensector aangepakt wordt en gaat in gesprek met het kabinet, het departement en de GEES (vergelijkbaar met ons RIVM) om de specifieke maatregelen omtrent activiteiten met blaasinstrumenten te bespreken.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 11 JUN 2020 - 08:07