Nog plaatsen vrij op Streekfestival in Bodegraven

Nog plaatsen vrij op Streekfestival in Bodegraven

Er is op dit moment nog ruimte voor een paar extra orkesten op het Streekfestival van 4 november 2023. Dit jaar bestaat de deskundige jury uit Danny Oosterman en Rob Goorhuis. 

Voor meer informatie en het inschrijfformulier 2023 zie www.streekfestival.nl

Elk jaar komen muziekverenigingen tijdens het Streekfestival in Bodegraven bij elkaar om op te treden en zich daarbij door een professionele jury te laten beoordelen. Het Streekfestival is geen concours; er kunnen geen prijzen in de wacht worden gesleept, maar wel worden er juryrapporten gegeven met daarin opbouwende kritiek, waarmee de orkesten en hun dirigenten aan de slag kunnen. In veel gevallen wordt het optreden tijdens het Streekfestival gezien als een try-out voor een concours of een concert. Op veler verzoek is het festival inmiddels overgegaan op een beoordelingssysteem met toevoeging van punten. Daarnaast wordt direct na afloop van het optreden door de juryleden aan de dirigent een mondelinge toelichting gegeven op het optreden en het juryrapport. Er wordt een geluidsopname gemaakt van het optreden die meteen na afloop beschikbaar zal zijn voor het orkest.

Om zoveel mogelijk muziekverenigingen de gelegenheid te bieden hun kunnen ten toon te spreiden, krijgt elke muziekvereniging maximaal 25 minuten voor hun totale optreden. In die tijd kunnen twee werken worden beoordeeld. Met een strakke tijdsplanning blijkt het mogelijk om op een dag vijftien verschillende muziekgezelschappen aan bod te laten komen. De verenigingen in de hoogste divisies zullen extra speelminuten ter beschikking krijgen. Toegangsprijs voor publiek is € 5,- Kaartjes voor het publiek zijn bij de ingang van de theaterzaal te verkrijgen.

Op de foto: Streekfestival 2022 met daarop Heineken Fanfare ’s-Hertogenbosch o.l.v. dirigent John Brouwer tijdens hun optreden.

Foto: Aanlevering organisatie

Gepubliceerd: 03 MEI 2023 - 20:29