Noordlimburgse Brassband presenteert cd No man's land

Noordlimburgse Brassband presenteert cd No man's land

De Noordlimburgse Brassband brengt op 21 september de cd No Man's Land uit. De titeltrack werd in 2018 door Thierry Deleruyelle voor de band gecomponeerd. De Noordlimburgse Brassband (België) wordt geleid door de Nederlandse dirigent Erik van de Kolk.

Thierry Deleruyelle is een Franse componist, dirigent en slagwerker. Met zijn compositie Fraternity (2016) maakte hij naam in de brassbandwereld. Zijn werk No man’s land is een spectaculair wedstrijdwerk, bestaande uit 6 delen die het leven van John McCrae tijdens de eerste wereldoorlog beschrijven. De Canadese dichter, dokter en militair besloot in augustus 1914 als vrijwilliger naar Ieper te trekken. Samen met zijn paard Bonfire zou hij er gewonde soldaten bijstaan en verzorgen. Tijdens deze verschrikkelijke oorlog werd in april 1915 voor de eerste keer in de geschiedenis gifgas gebruikt met weerzinwekkende taferelen tot gevolg. McCrae schreef, na het overlijden van zijn strijdmakker Alexis Helmer, het prachtige gedicht In Flanders Fields als eerbetoon.

Het album bevat verder verschillende nieuwe composities en arrangementen die bijna uitsluitend voor de band of haar solisten werden gemaakt. De samenwerking tussen de Limburgse sopraan Kelly Poukens en de band zorgt voor enkele betoverende momenten.

Op de cd vind je ook de eerste volledige opname van Alpina Brass. Dit nieuwe wedstrijdwerk van Jan Van der Roost is gekozen als plichtwerk voor de eerste afdeling op de nationale kampioenschappen in België en Nederland.

De officiële cd-voorstelling is gepland op zaterdag 21 september in Kinrooi. Ongeduldige liefhebbers kunnen de cd al kopen bij de leden van de band of via info@nlbb.be .

No Man’s Land - Noordlimburgse Brassband olv. Erik van de Kolk
1. Alpina Brass - Jan Van der Roost
2. Café 1930 - Astor Piazzolla arr. Luc Vertommen
Solist: Pieter Houben (bugel)
3. No Man’s Land - Thierry Delleruyelle
4. Dream With Me - Leonard Bernstein
Solist: Kelly Poukens (sopraan)
5. Variations on a Flemish Sea Song - Simon Van Hoecke
Solist: Raf Van Looveren (cornet)
6. Down to Earth - Stijn Aertgeerts
Solist: Lorenz Havermans (euphonium)
7. I Shall Love But Thee - Jan Van der Roost
Solist: Kelly Poukens (sopraan)

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 10 JUL 2019 - 19:10
Laatste update: 10 JUL 2019 - 19:28