Noorse toptromboniste geeft muziekles op Gouden Spiker Festival

Noorse toptromboniste geeft muziekles op Gouden Spiker Festival

De Noorse toptromboniste Karianne Flåtene Nilssen te gast bij Gouden Spiker Festival.

Het Gouden Spiker Festival wordt gehouden op zaterdag 22 april. De april editie staat in het teken van de brassbands en jeugdorkesten. Met als muzikaal cadeautje een internationale gast: Karianne Flåtene Nilssen uit Noorwegen van Stavanger Brass Band. Een tromboniste van wereldformaat. Die haar solistische kwaliteiten laat horen tijdens het galaconcert. Maar ook muziekles geeft.

Trots!
"We zijn er trots op dat we weer zo’n geweldige artiest welkom mogen heten", vertelt Harmen Thomas de Haan, bestuurslid van het Gouden Spiker Festival. "Het Gouden Spiker Festival is voor de lagere divisies, maar Karianne is natuurlijk een inspiratie voor iedere muzikant. We vinden het gaaf dat ze muzieklessen gaat verzorgen. Dit is een mooie toevoeging op ons festival. We vinden het belangrijk dat iedereen zich op zijn of haar niveau kan blijven ontwikkelen."

Voor iedereen
"De muzieklessen zijn voor iedereen, het maakt niet uit in welke divisie je speelt. Karianne spreekt erg goed Engels, dus dat scheelt. De lessen zijn overdag en worden gehouden in MFC De Wier in Ureterp. ’s Avonds geeft Karianne samen met brassband De Spijkerpakkenband een spetterend optreden tijdens het galaconcert. Dan kun je beluisteren wat Karianne allemaal in huis heeft. Muziekles krijgen van zo’n muzikante is natuurlijk een kans die je niet zo vaak krijgt. Als ik trombonist was, dan wist ik het wel!’ vertelt Harmen Thomas verder.

Informatie
Wil je je aanmelden voor de muzieklessen of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar info@goudenspikersfestival.nl.

Tekst: Aanlevering Gouden Spiker Festival
Foto: Yamaha.com 

Gepubliceerd: 04 APR 2023 - 08:15