Norad Bos uit Wateringen wint de Loftrompet

Norad Bos uit Wateringen wint de Loftrompet

Groepsleerkracht Norad Bos uit Wateringen heeft de Loftrompet 2018 gewonnen. Dat heeft de jury vandaag tijdens de opname van het Kerst Muziekgala 2018 bekendgemaakt. Deze speciale prijs van de Stichting Méér Muziek in de Klas gaat naar de groepsleerkracht die zich op een bijzondere manier inzet voor muziekonderwijs op de basisschool.

Iedereen: collega’s, (groot-)ouders, kinderen, kon een leerkracht nomineren. De prijs bestaat uit 5000 euro te besteden aan muziekonderwijs. Tweede kerstdag is op tv (NPO 1, 20.28 uur) in Het Kerst Muziek Gala 2018 te zien hoe presentator Buddy Vedder, Norad overvalt met zijn prijs.

Uit het juryrapport:
“Norad is jong, creatief en heeft lef getoond omdat hij middelen om de werkdruk te verminderen heeft weten in te zetten voor muziekonderwijs. Hij bewijst zich nu al als allround leraar en hij heeft in de korte tijd dat hij op zijn huidige school actief is, al veel bereikt. Zijn werk wordt zeer gewaardeerd, dit blijkt onder meer uit de vele ouders die hem hebben genomineerd. Dan heb je als leraar écht effect en impact. Petje af!”

Jury
De jury bestond dit jaar uit twee ambassadeurs van de stichting Méér Muziek in de Klas: singer-songwriter Ilse DeLange en voorzitter van het college van bestuur van stichting Biezonderwijs, Dave Ensberg-Kleijkers. Ook Harrie van den Elsen, dean van het Prins Claus Conservatorium in Groningen, was onderdeel van de jury.

Vorig jaar werd de prijs voor het eerst uitgereikt. Juf Geerte Rijpma van basisschool De Westhoek uit Ouddorp ontving toen de prijs uit handen van de presentatoren van Het Kerst Muziek Gala 2017, Buddy Vedder en Romy Monteiro. Het geld dat Rijpma gewonnen heeft, besteedde zij onder andere aan pianoles voor het hele leerkrachtenteam, waardoor alle leerkrachten beter muziekles leren geven.

Stichting Méér Muziek in de Klas
Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, sociaal en creatief vlak. De stichting laat zien hoe leuk en waardevol muziekonderwijs is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt verbindingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving. Ze werkt samen met verschillende partners: het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst, de PO-Raad, de NPO, AVROTROS en de VandenEnde Foundation.

Fotocredit: AVROTROS.

Gepubliceerd: 19 DEC 2018 - 17:35