'Normering bij SMP-wedstrijden moet op één lijn komen'

'Normering bij SMP-wedstrijden moet op één lijn komen'

Jurylid René Leckie vindt dat de doelgroep Show, Mars en Percussie (SMP) van de KNMO met buitenlandse zusterorganisaties om de tafel moet gaan zitten om de beoordeling bij show- en marswedstrijden op één lijn te brengen.

De KNMO paste afgelopen zaterdag bij het NK voor jeugdkorpsen in Huizen voor de tweede keer het nieuwe reglement toe. Daarbij wordt uitgegaan van een meer realistische waardering. Het komt erop dat de range waarbinnen er beoordeeld wordt groter is geworden. Vroeger lag die tussen de 70 en 100 punten. Een gemiddeld optreden resulteerde daardoor al vlug in een waardering van een 8,5. Door de bandbreedte te verbreden van 30 tot 100 punten levert een gemiddelde beoordeling een 6,5 op. Daardoor liggen de scores aanmerkelijk lager dan vroeger. Ook tijdens het ODSC in Assen resulteerde dit twee weken geleden al in significant lagere puntentotalen.

Terwijl de jury in Huizen zich afgelopen zaterdag netjes aan de nieuwe regels hield, werd tijdens de Internationale Musiktage in Rastede weer ouderwets gestrooid met punten. Een aantal Nederlandse deelnemers behaalde in Duitsland ruim twintig punten meer dan twee weken eerder in Assen. Leckie: “We moeten zeker zorgen dat hierin internationaal een eenheid komt. In Nederland zitten we nu binnen alle SMP-disciplines zowel indoor als outdoor op één lijn. Ook de DCE houdt dezelfde normen aan. Hier ligt een taak voor de doelgroep SMP van de KNMO om hierover in overleg te treden met de Duitse en wellicht ook Belgische muziekorganisaties”, zegt hij in het verslag van het NK Show-Mars Jeugd in de KNMO Klankwijzer Nieuwskrant die donderdag verschijnt.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/kwmagazine/

Gepubliceerd: 01 JUL 2019 - 23:19
Laatste update: 01 JUL 2019 - 23:27