Nu al extra voorstelling voor 180o beleving Amissa

Nu al extra voorstelling voor 180o beleving Amissa

Nog meer dan twee maanden te gaan voordat Meterik een weekend lang in het teken staat van Amissa. De kaartverkoop voor het grootste muziekspektakel uit de geschiedenis van Meterik loopt zo voorspoedig dat er nu al een extra voorstelling is ingepland op zaterdag 26 november om 16.30 uur.

Amissa vertolkt 100 jaar Limburgse volksgeschiedenis in een spannend familiedrama. De kerk van Meterik wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot een waar muziektheater. Houben Souren, het gerenommeerde licht- en geluidbedrijf uit Roermond, ontwierp speciaal voor Meterik een vernieuwend en heel bijzonder plan voor licht- en videoprojectie. 9 Glas-in-lood ramen in de Meterikse kerk worden door vrijwilligers voorzien van een filmdoek. Ze vormen samen één groot projectiescherm dat bestaat uit 9 afzonderlijke delen in een boogvorm.

Meer dan 100 muzikanten, acteurs, dansers en figuranten maken samen Amissa
Aan de voorstelling Amissa doen meer dan 100 muzikanten, acteurs en figuranten mee. De muziek tijdens de voorstelling wordt verzorgd door de fanfare en drumband van muziekvereniging Concordia en een combo. Als zangsolisten treden tijdens de voorstelling op: Marloes Nogarede, Jolanda Versteegen en Sanne Hesen. De overige zang wordt verzorgd door een speciaal projectkoor onder leiding van Roel Verheggen. Hoofdrolspelers voor het toneel zijn Dian Driessen als Lies, Teun Verheijen als de kleine Max, Ron Bosmans als Leo en Suzan Verheijen als Elly. Aan de voorstelling doen daarnaast nog tientallen dansers en figuranten mee. De regie en het script van Amissa is in handen van Roel Verheggen.

Jaren ’50 danszaal voor de ontvangst en afterparty
Het publiek voor de zes voorstellingen wordt ontvangen in MFC de Meulewiek die voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een "echte jaren '50 danszaal". Hier is natuurlijk ook de afterparty. Dansen in de jaren '50 is één van de thema's uit de voorstelling.

Meer informatie
Amissa is het initiatief van Muziekvereniging Concordia uit Meterik. De organisatie is in handen van een speciale projectcommissie en tientallen vrijwilligers uit onder andere Meterik. Voor de zes voorstellingen zijn 2000 kaarten beschikbaar. Ze zijn verkrijgbaar via https://www.concordiameterik.nl/amissa.

Gepubliceerd: 12 SEP 2022 - 17:46
Laatste update: 12 SEP 2022 - 17:49