Nu slagwerker uit de amateursector ‘jonge held’ bij Podium Witteman

Nu slagwerker uit de amateursector ‘jonge held’ bij Podium Witteman

Brengt de amateurmuziek nog wel ‘helden’ voort die een voorbeeld kunnen zijn voor jonge muzikanten? Jazeker zijn die er nog. In de rubriek Jonge Held ontving Paul Witteman gisteren in zijn programma Podium Witteman voor de tweede opeenvolgende week een muzikant die zijn roots in de amateurwereld heeft.

Nadat vorige week hoornist Camiel Lemmens zijn talent toonde, was gisteren de 17-jarige slagwerker Guillaume Strijdhagen te gast bij Paul Witteman. Guillaume speelt bij harmonie Sint Joseph Sittard en Brass Band Limburg en zit op de jong talentklas van het Conservatorium van Maastricht. Als klein broekie behaalde hij in 2015 de landstitel van de KNMO bij de jeugd.

In de uitzending van Paul Witteman speelde hij Monograph IV van Richard Gibson. Vooraf vertelde hij over zijn muzikale carrière tot nu toe en gaf een korte masterclass aan Paul Witteman. Klik HIER om de uitzending terug te zien. Na circa 3 minuten en 50 seconden begint het item met Guillaume.

Toeval of niet: KNMO Klankwijzer besteedt in het komende (gedrukte) magazine in de rubriek Jong Talent aandacht aan Guillaume Strijdhagen.

Foto: Still uit Podium Witteman

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 06 DEC 2021 - 20:16