Onderzoek: impact van corona op muzieksector is enorm

Onderzoek: impact van corona op muzieksector is enorm

De impact van de coronacrisis op de amateurmuziekwereld is enorm. Dat blijkt uit het onderzoek dat in juni is uitgevoerd door de KNMO, het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), Huis voor de Kunsten Limburg en Koornetwerk Nederland. De resultaten en knelpunten zijn naar het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen gestuurd. 

Vooral het vinden van geschikte locaties met goede ventilatie is een grote opgaaf voor de sector. In het bijzonder voor grote verenigingen en groepen (zoals koren en orkesten) is dit cruciaal. Daarnaast is er zorg over teruglopende leden- en deelnemersaantallen en oplopende financiële schade. Om het cultuuraanbod in elke gemeente vitaal en toekomstbestendig te houden, is aanvullende ondersteuning nodig voor verenigingen, instellingen en zzp’ers.

2226 verenigingen, 96 informele groepen, 959 kunstdocenten en artistiek begeleiders en 157 centra voor de kunsten en muziek-, dans- en theaterscholen deden mee aan het onderzoek.

KLIK HIER voor het volledige verslag.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/

Gepubliceerd: 28 JUL 2020 - 11:42
Laatste update: 28 JUL 2020 - 11:49