Onderzoek naar digitale hulpmiddelen bij thuisstudie

Onderzoek naar digitale hulpmiddelen bij thuisstudie

Op verzoek van CityProms-Leeuwarden is een aantal internationale ICT studenten van de NHL/Stenden te Emmen begonnen met een onderzoek naar de mogelijkheden om verschillende digitale tools in te zetten om thuis sneller en efficiënter hun orkestpartijen te laten in te studeren. Het gaat hier om blazers die naast het instuderen van hun eigen partij ook digitaal met hun sectie en complete orkest kunnen repeteren.

De studenten zijn reeds begonnen met een inventarisatie van bestaande software programma's die eventueel inpasbaar zijn in de nog te ontwikkelen app of software.

Belangrijke informatie voor de studenten is in hoeverre amateurmuzikanten al gebruik maken van hun smartphone, tablet of computer. In een gerichte survey worden hierover een aantal vragen gesteld aan amateurmuzikanten die hopelijk een beeld geven over het gebruik van nieuwe technieken. Via deze link kunnen muzikanten deze (Engelstalige) survey/enquête invullen. Aan de lezers van Klankwijzer de vraag om deze survey/enquête zoveel mogelijk te delen met medemuzikanten.
Klik HIER om de vragenlijst in te vullen: 

CityProms is een klassiek festival waarin de amateur blaasmuziek een belanrijke plaats inneemt: www.cityproms.nl.

(Foto: Freepik.com)

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 21 OKT 2021 - 11:13
Laatste update: 21 OKT 2021 - 11:33