Onderzoek naar meer bestaanszekerheid voor muziekprofessionals

Onderzoek naar meer bestaanszekerheid voor muziekprofessionals

De organisatie Powered by TINC roepen zelfstandige musici, dirigenten, makers en onafhankelijke muziekdocenten op deel te nemen aan de werksessie Fundament voor Muziek. Powered by TINC onderzoekt de mogelijkheden voor (meer) bestaanszekerheid voor professionals in de muziek. Ben jij geïnteresseerd of ken je iemand die hier bij moet aansluiten? Meld je nu aan.

FOTO: ISTOCK

Muziek is magisch. Maar dat geldt volgens Powered by TINC niet helemaal voor de beroepspraktijk voor musici, dirigenten en makers. De keerzijden van het zelfstandig ondernemen zijn de afgelopen jaren ook duidelijk geworden. Powered by TINC denkt dat het anders kan. Daarom wil ze de beroepssector kennis laten maken met haar werkwijze.

Op maandagmiddag 11 maart organiseert de organisatie de werksessie Fundament voor muziek naar de (on)mogelijkheden rondom sociale en financiële zekerheid voor muziekprofessionals. Momenteel voeren Powered by TINC een eerste pilot uit om gezamenlijk vorm te geven aan je beroepspraktijk. Tijdens de werksessie worden de deelnemers geïnformeerd over deze verkenning en wordt geïnventariseerd op welke vragen muziekprofessionals antwoorden en inzichten willen ophalen.

Wanneer wordt een vervolg op de pilot aantrekkelijk voor jou? Aan welke voorwaarde(n) moet zijn voldaan voordat je hier zelf stappen in zou willen zetten?

Professionals, musici, samenwerkingsverbanden en (culturele) organisaties worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze werksessie. Deelname staat open voor alle genres en beroepspraktijken, waaronder dirigenten, uitvoerende musici en zelfstandige muziekdocenten. Voorwaarden om deel te kunnen nemen zijn:

  • minimaal 5 jaar praktijkervaring;
  • eigen beroepspraktijk van > € 15.000 bruto;
  • woonachtig in Noord-Brabant.

Powered by TINC organiseert deze werksessie in samenwerking met Platform ACCT, Cultuur & Ondernemen, en KunstLoc.

Fundament voor Muziek is een INCUBATOR-programma van Powered by TINC. Als cultureel maatschappelijke stichting zet Powered by TINC zich in voor de waarden van muziek. Hiervoor heeft ze de beschikking over een eigen backoffice, productiehuis en voert ze een programma uit om de sector en projecten van geëngageerde makers te ontwikkelen.

Ben jij geïnteresseerd? Schrijf je dan in voor de werksessie Fundament voor Muziek. Klik HIER.

Gepubliceerd: 20 FEB 2024 - 19:57