Onderzoek naar succesbeleving bij muziekverenigingen

Onderzoek naar succesbeleving bij muziekverenigingen

Wanneer vindt een harmonie, fanfare of brassband zichzelf succesvol? Dat is de vraag die ten grondslag ligt aan een onderzoek dat het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) uitvoert op verzoek van de KNMO.

Het ene orkest wil zo hoog mogelijk scoren tijdens een concours, een ander wil vooral een bijdrage leveren aan evenementen in de wijk of het dorp en weer een ander gaat het vooral om het gezellig samenzijn. Dit onderzoek probeert deze verscheidenheid in kaart te brengen, en geeft inzicht in de mate waarin blaasorkesten hun eigen ambities weten te bereiken. Het is voor de KNMO en andere ondersteunende partijen belangrijk om hier goed zicht op te hebben, zodat ze hun beleid beter kunnen afstemmen op de ambities en behoeften van de verenigingen.

De KNMO heeft de verenigingen per mail uitgenodigd mee te doen aan het onderzoek door voor 20 oktober een online vragenlijst in te vullen. De resultaten worden gepresenteerd op het KNMO-congres op 7 december.

Lees HIER meer over dit onderzoek.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de e-paperuitgave automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer/

Gepubliceerd: 24 SEP 2019 - 13:59
Laatste update: 26 SEP 2019 - 19:16