Onderzoek naar wensen van oudere muzikanten

Onderzoek naar wensen van oudere muzikanten

Vanuit de KNMO is een onderzoek gestart naar de wensen van ouderen om zo lang mogelijk actief lid te kunnen blijven van muziekverenigingen.

Steeds meer muziekverenigingen hebben leden van zeventig of zelfs tachtig jaar en ouder. Ouderen worden aangemoedigd om zo lang mogelijk actief te blijven en een muziekvereniging leent zich daar uitstekend voor. Maar wat zijn precies de wensen van oudere leden en hoe ga je daar als muziekvereniging mee om?

Als student Toegepaste Gerontologie gaat Mariëtte van Raalte vanuit de KNMO op onderzoek uit, maar het is in deze tijd lastig om de juiste mensen te bereiken. Daarom vraag ze oudere leden van muziekverenigingen om een vragenlijst te beantwoorden.

De vragenlijst is hoofdzakelijk bedoeld voor alle oudere leden (zowel actief als passief), maar er is geen harde leeftijdsgrens. Andere geïnteresseerden zoals bestuursleden en toekomstige ouderen zijn ook van harte uitgenodigd om de lijst in te vullen.

Mariëtte hoopt op veel resultaten uit het hele land. Aan de hand van de resultaten zal ze een advies schrijven over hoe muziekverenigingen leeftijdsvriendelijker kunnen worden.

Klik HIER om de vragenlijst te openen. De vragenlijst staat open tot en met maandag 31 januari. Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met Mariëtte via mariette.van.raalte@windesheim.nl of volg haar op https://www.facebook.com/verzilverdemuziekvereniging.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 06 JAN 2021 - 12:01