ONFK in 2022 breder toegankelijk

ONFK in 2022 breder toegankelijk

De organisatie van de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) biedt fanfares die deelnemen aan het Wereld Muziek Concours (WMC) de mogelijkheid om één van hun concourswerken te laten beoordelen tijdens het ONFK. Dat is een van de wijzigingen die het bestuur doorvoert om het evenement breder toegankelijk te maken.

Orkesten die van deze optie gebruik willen maken krijgen alleen een beoordelingsverslag. De jury kent geen punten toe. Het optreden telt dus ook niet mee in de klassering van de ONFK. Na afloop bestaat de mogelijkheid om de uitvoering met de jury te bespreken. “WMC-deelnemers kunnen zo enkele maanden voor hun deelname in Kerkrade in de ambiance van een concoursomgeving podiumervaring opdoen”, stelt de organisatie.

Stimuleren
Het toelaten van WMC-deelnemers is een van de veranderingen die de organisatie voor de editie van 2022 inzet om deelname aan het evenement te stimuleren. Een andere wijziging is het toepassen van een open jurybeoordeling. De juryleden zullen deze keer niet plaatsnemen in een geblindeerde jurybox. Daar staat tegenover dat er dit keer gewerkt wordt met vijf juryleden die ieder apart van elkaar beoordelen. Bij de berekening van het behaalde puntentotaal vallen de hoogste en laagste juryklasseringen af.
Voor de reguliere wedstrijddivisies wordt het competitie-element wat meer losgelaten door alleen een klassement op te maken voor de bovenste helft in elke divisie. “De ONFK 2022 zullen in het teken staan van de ontmoeting. Daar horen alleen winnaars bij en geen verliezers”, aldus het bestuur.

De ONFK worden gehouden op 8 en 9 april 2022 in De Lawei in Drachten. De dan geldende veiligheidsregels worden strikt in acht genomen. De inschrijving staat open tot 31 januari 2022 via https://www.onfk.nl/inschrijven

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 02 DEC 2021 - 15:51
Laatste update: 09 DEC 2021 - 18:53