Online gastdirectie lichte muziek met Peter Kleine Schaars

Online gastdirectie lichte muziek met Peter Kleine Schaars

Componist, arrangeur en dirigent Peter Kleine Schaars heeft een onlineconcept ontwikkeld om als gastdirigent orkesten uit de amateurwereld tijdens deze lockdown een leerzame en inspirerende repetitie te bezorgen. Een boeiend verhaal over muziek in het algemeen en lichte muziek in het bijzonder.

Met of zonder instrument gaan dirigent en muzikanten vanuit huis samen bezig met speciaal voor deze workshop gecomponeerde oefeningen en play-along songs. Gedegen uitleg over de uitvoeringspraktijk van verschillende muziekstijlen, ondersteund met luistervoorbeelden en vlotte video’s. Inzicht in het componeer-/arrangeerproces en de totstandkoming van de bladmuziek. Al het oefenmateriaal wordt ruim van tevoren voor alle orkestleden in de juiste transposities opgestuurd en na afloop van de workshop ontvangen alle leden gratis de play-along tracks om er achteraf ook nog van na te genieten.

De mogelijkheid bestaat om in overleg met de dirigent nummers uit het eigen orkest repertoire als leidraad voor de workshop te gebruiken. Naast het educatieve deel is er uiteraard ook continu aandacht voor de sociale cohesie en kunnen leden tijdens de anderhalf tot twee uur durende ‘meet and greet’ al hun vragen stellen. Deze ‘gastdirectie op maat’ is geschikt voor alle orkesten op elk niveau!

Peter Kleine Schaars is dirigent van het Orkest Koninklijke Marechaussee en diverse amateurverenigingen. Als arrangeur is hij gespecialiseerd in de lichte muziek. Zo was hij onder andere stafarrangeur bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Informatie: KLIK HIER.

Foto: Aanlevering P. Kleine Schaars

(Advertorial)

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 27 JAN 2021 - 15:52
Laatste update: 27 JAN 2021 - 15:58