Online kapellenfestival tijdens carnaval 2021

Online kapellenfestival tijdens carnaval 2021

Speciaal voor alle dweilbands, blaaskapellen en andere muzikale gezelschappen zorgt Muziekcentrum van Gorp in Roosendaal in de aanloop naar carnaval voor een leuke muzikale uitdaging. Van 13 t/m 16 februari wordt er namelijk een groots online kapellenfestival georganiseerd. Deelnemende blaaskapellen en orkesten kunnen kans maken op de hoofdprijs t.w.v. 1100 euro of één van de andere prijzen. 

Om muzikanten te motiveren om rondom het leutfeest gezellig muziek te blijven maken, heeft Van Gorp een online evenement opgezet om een feestelijke muzikale uitdaging te bieden. Tijdens het kapellenfestival kan het publiek stemmen voor de leutigste inzending van een speciaal gecomponeerde carnavalskraker: Speul d’ok mee, gearrangeerd door Bart van Gorp. Iedere carnavalsband, solo artiest of ander muzikaal gezelschap kan op zijn eigen creatieve manier invulling geven aan dit nummer door een zelfgemaakte opname en/of videoclip in te sturen.

Zodra carnaval officieel begint, op zaterdag 13 februari, zullen alle inzendingen online te zien zijn via Facebook en Youtube en wordt de stembus geopend voor het publiek. Tijdens carnaval, tot dinsdag 16 februari 11.11 uur, kan er namelijk door alle carnavalsfanaten gestemd worden op hun favoriete inzending! In de middag van deze laatste dag van carnaval 2021, zal er een live (online) bekendmaking zijn van de prijzen.

Voor de winnaar ligt er een hele mooie hoofdprijs klaar, namelijk een Van Gorp cadeaubon t.w.v. 1100 euro! Deze prijs is voor de inzending met de meeste stemmen van het publiek, dat kan stemmen via een online stembus. Ook is er een troostprijs t.w.v. 275 euro, voor de 2e prijs van deze stemming door het publiek. Daarnaast maken alle deelnemers kans op de creativiteitsprijs t.w.v. 550 euro. Deze prijs voor meest creatieve inzending zal worden toegekend door een onafhankelijke jury.

Geïnteresseerde bands/muzikanten kunnen zich aanmelden via info@vangorp.nl o.v.v. ‘Kapellenfestival 2021’. Men krijgt dan de volledig uitgeschreven bladmuziek van het nummer ‘Speul d’ok mee’ toegestuurd, inclusief een audiobestand en clicktrack van het nummer.
Alle informatie over het online carnavalsspektakel is te vinden op www.vangorp.nl en de Facebookpagina van Muziekcentrum van Gorp in Roosendaal.

Foto: Facebook LKZH Beeg

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 13 JAN 2021 - 19:22
Laatste update: 13 JAN 2021 - 19:28