Online repetities en cursussen te kust en te keur

Online repetities en cursussen te kust en te keur

Verschillende musici en organisaties hebben online webinars, repetities en cursussen ontwikkeld die speciaal gericht zijn op verenigingen en muzikanten uit de amateursector.

Musidesk is onder de naam Studio Musideks een serie webinars gestart die als film kunnen worden getoond tijdens een repetitieavond. De filmpjes zijn als ‘doorlopende’ film te gebruiken, maar kunnen ook worden gestopt wanneer de dirigent of moderator wat aandacht wil besteden aan bepaalde onderdelen.
Meer informatie: KLIK HIER

Saxofoniste /docente Floor Witting heeft een online lessenpakket samengesteld voor saxofonisten die hun techniek willen verbeteren. De cursus is volledig online. Verdeeld over veertien weken krijg je zeven lessen in je mailbox met video’s, pdf’s en oefeningen. Onderwerpen die aan bod komen zijn embouchure, mondholte/keel, ademhaling, zuiverheid, aanzet, vibrato en bending. Het is tevens mogelijk een aparte les te kopen.
Meer informatie: KLIK HIER.

Componist, arrangeur en dirigent Peter Kleine Schaars heeft een onlineconcept ontwikkeld om als gastdirigent orkesten uit de amateurwereld tijdens deze lockdown een leerzame en inspirerende repetitie te bezorgen. Een boeiend verhaal over muziek in het algemeen en lichte muziek in het bijzonder.
Informatie: KLIK HIER. 

Improvisatiecoach, saxofonist, dirigent en componist Werner Janssen (foto) heeft een programma van live workshops samengesteld, die je als orkest de ruimte bieden om elkaar te ontmoeten en andere muziek te spelen dan je in normale tijden gewend bent. Orkestworkshops.nl biedt leerzame workshops met een knipoog naar improvisatie. Een sessie duurt ongeveer een uur, inclusief ruimte voor feedback en vragen. Bladmuziek en mp3-orkestbanden zijn inbegrepen.
Meer informatie: KLIK HIER. 

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 20 FEB 2021 - 10:27
Laatste update: 20 FEB 2021 - 10:33