Online solistenfestival bij Muziekbond Gelderland-Flevoland

Online solistenfestival bij Muziekbond Gelderland-Flevoland

De Muziekbond Gelderland-Flevoland (MBGF) houdt een online solistenfestival voor blazers en slagwerkers. Hoewel vanwege de coronamaatregelen alle activiteiten stilliggen, stelt de bond haar individuele muzikanten in de gelegenheid om toch hun talenten te tonen. De bond wil hiermee haar leden in deze periode van inactiviteit een zinvolle actief te kunnen aanbieden. 

Het is de bedoeling dat de deelnemers een solo-optreden opnemen en dit opslaan als ‘mov’ of ‘mp4.’ Ook duo’s kunnen meedoen. De opname kan bij voorkeur via We Transfer verstuurd worden naar solistenfestival@mbgf.nl. Stuur per inzending maar één opname in. Het optreden wordt vervolgens beoordeeld door Anne van den Berg (blazers) en Wibrand van Norel (slagwerkers).

Er zijn vier leeftijdscategorieën: t/m 11 jaar; 12 t/m 15 jaar; 16 t/m 18 jaar; 19 jaar en ouder. De keuze van het uit te voeren werk is vrij. Je speelt dus wat je graag wilt spelen met cd-play along, pianobegeleiding of solo. De maximale speelduur mag 6 minuten bedragen.

Om toch enigszins een wedstrijdelement toe te voegen, heeft de MBGF heeft per categorie drie geldprijzen beschikbaar gesteld te weten 100, 75 en 50 euro. De essentie is echter de Olympische gedachte ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’.

Deelname aan het online festival is gratis. Vooralsnog gaat de MBGF er vanuit dat de inzet van twee juryleden voldoende zal zijn om alle deelnemers te kunnen beoordelen. Mocht het aantal inschrijvingen de stoutste verwachtingen overtreffen dan worden er meer juryleden ingezet.

Het aanmeldformulier is terug te vinden op de website www.mbgf.nl. De sluitingsdatum voor het inzenden van de opname is 17 april 2021. Als alles volgens plan verloopt, worden de prijzen op Koningsdag, 27 april 2021, via Zoom of Teams bekendgemaakt.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 22 MAA 2021 - 10:47
Laatste update: 22 MAA 2021 - 10:50