Online speedcursus lobbyen bij lokale politici

Online speedcursus lobbyen bij lokale politici

Ben jij al begonnen met de lobby voor de gemeenteraadverkiezingen in 2022? Het lijkt misschien nog ver weg, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. Voor cultuureducatie en cultuurparticipatie zijn dit misschien wel de belangrijkste verkiezingen. Dus kom nu al in actie om de politiek in jouw gemeente te overtuigen van het belang van cultuureducatie en -participatie én jouw eigen organisatie.

Vind je jezelf geen lobbyist of heb je geen ervaring? CultuurDeelJe stoomt je in drie videocolleges klaar voor de lokale lobby voor cultuur. Mara van Waveren, directeur van Stichting Lobby Lokaal, neemt je mee langs de belangrijkste informatie. 

De onderwerpen zijn:
Video 1: Hoe werkt de gemeente?
Video 2: Hoe ziet het traject richting de verkiezingen in eruit?
Video 3: Lobbytips en voorbeelden
De video’s zijn openbaar toegankelijk, dus deel ze in je eigen netwerk.

KLIK HIER om de video's te bekijken.

Verdiepende lobbytrainingen
CultuurDeelJe biedt richting de gemeenteraadsverkiezingen nog verdiepende trainingen aan waarin je aan de slag kan met het schrijven van input voor programmacommissies, of het organiseren van een lokaal debat. De trainingen worden aangeboden door verschillende CultuurDeelJe-partners. Vraag de partner in jouw regio naar het trainingsaanbod.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 04 MEI 2021 - 12:41
Laatste update: 12 MEI 2021 - 15:56