Online ticketverkoop: waar moet je op letten?

Online ticketverkoop: waar moet je op letten?

Als vereniging laat je graag zien wat voor kwaliteiten je in huis hebt. Het geven van een concert is daarvoor natuurlijk de uitgelezen mogelijkheid! En om de kas wat te spekken, ga je entree vragen. Je kunt je zeer veel ellende besparen door de ticketverkoop digitaal te doen zodat je géén fysieke tickets hoeft te laten maken, geen (lokale) verkooppunten moet regelen en niet met contant geld te maken hebt. Online ticketverkoop neemt je dit allemaal uit handen. Maar waar moet je dan allemaal op letten?

(Advertorial)

Vertrouwen in een ticketingbedrijf is het allerbelangrijkste. En dat blijkt in de snelheid van uitbetaling waarbij wekelijkse uitbetaling een zeer wenselijk is. Maar vertrouwen blijkt bijvoorbeeld ook in het beschikken over een Derdengeldenrekening; dergelijke bedrijven staan onder controle van de Nederlandse Bank en die controles zijn niet mals!

Kosten
Wordt er duidelijk uitleg gegeven over het inclusief of exclusief berekenen van de btw-kosten. Zijn er kosten voor het scannen van tickets of kun je een gratis scan-app downloaden? Is het iDEAL-account door hen geregeld of moet je dat zelf nog doen? Dat zijn allemaal zaken die je vooraf kunt checken om te zorgen dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Inzage
Een helder softwaresysteem dat inzicht geeft in het verloop van de verkoop en het financieel geheel, waarmee je zelf de vinger aan de pols kunt houden, is ook zeer prettig. En uiteraard belangrijk of je wordt verplicht tot het afsluiten van een contract, iets wat in het merendeel van de gevallen helemaal niet nodig is en wat meestal niet in jouw voordeel uitpakt!

TicketBuy
TicketBuy is zo’n bedrijf dat online ticketverkoop verzorgt en zich richt op de kleinere en middelgrote evenementen. Dat betekent dat vragen van organisatie én bezoekers snel worden beantwoord en dat gemak voorop staat. En daar is hun gehele systeem dan ook op ingericht; snel en zonder onnodige poespas een account aanmaken en direct zelf je tickets online verkopen. En lukt dat nou niet, dan is er altijd wel een mogelijkheid voor ondersteuning.

Korting voor lezers van Klankwijzer
Meer informatie is te vinden op www.ticketbuy.nl of op te vragen via info@ticketbuy.nl. En tot eind 2022 heeft krijgt iedereen die gebruik gaat maken van TicketBuy en een e-mail stuurt met daarin de verwijzing naar ‘Klankwijzer’ 10% korting op de kosten!

Gepubliceerd: 04 OKT 2022 - 19:08
Laatste update: 07 OKT 2022 - 09:24