Onlinecursus Choreografie voor beginnende instructrices

Onlinecursus Choreografie voor beginnende instructrices

De Muziekbond Groningen en Drenthe, de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen en de Muziekbond Gelderland-Flevoland houden een onlinecursus Choreografie voor beginnende instructrices.

Train je een majorette-/twirlvereniging en wil je graag meer weten over choreografie, muziekanalyse etc.? Dan is de cursus Choreografie écht iets voor jou!
De module Choreografie is speciaal geschreven voor beginnende docenten en ervaren docenten die hun kennis weer willen opfrissen. Minimum leeftijd voor deelname is 15 jaar.

De cursus is heel praktisch opgezet. Je kunt met dat wat je leert direct aan de slag bij je eigen vereniging. Tijdens de onlinelessen via MS Teams ga je door middel van opdrachten actief aan de slag met het cursusmateriaal.

De volgende zaken komen aan bod:

Muziekanalyse
• waar let je op bij het kiezen van de muziek?
• Hoe analyseer/ontleed je muziek?
• waar moet je op letten bij de muziekcollage?
• hoe schrijf je muziek uit?

Choreografie ‘Zie je wat je hoort?’
In de lessen Choreografie ga je aan de slag met de HOE-vraag: HOE ga ik de muziek invullen c.q. HOE ga ik mijn idee visueel maken?

Deze vraag behandelen we door te kijken naar de belangrijke elementen die bij het maken van een choreografie van belang zijn. Denk hierbij aan muzikale synchronisatie, formaties/ruimte, tijd, dans- en twirltechnieken, expressie. We behandelen deze onderwerpen bijv. door het bekijken van videomateriaal.

De cursus/module Choreografie is een aanvulling op de module ‘Lesgeven, zo doe je dat’, die ingaat op ontwikkelingspsychologie, communicatie/feedback en didactiek. Heb je beide modules gevolgd dan heb je een flinke bagage om les te geven aan majorette-/twirlgroepen.

Docent
De cursus/module wordt gegeven door Ria Spaan.

Data
Les 1: Muziekleer: 4 en 11 oktober van 11.00 tot 13.00 uur;
Les 2: Choreografie: 25 oktober en 1 november van 11.00 tot 13.00 uur;
Les 3: Choreografie: 15 en 22 november van 11.00 tot 12.30 uur;
Examen (theorie): 12 december vanaf 14.00 uur.

Het examen is niet online en vindt plaats in:
Het Buurtgebouw – Zuiderzeestraatweg Oost 32 – 8081 LD Elburg

De cursus/module wordt georganiseerd onder auspiciën van de KNMO. Je krijgt dus een erkend KNMO-diploma.

Kosten
De kosten voor de cursus bedragen € 75,-

Inschrijven kan tot uiterlijk 20 september 2020

Klik voor meer informatie en inschrijving: HIER

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/

Gepubliceerd: 12 SEP 2020 - 14:03
Laatste update: 12 SEP 2020 - 14:06