Onlinewedstrijd: Belg en Brabander winnen ticket voor Zomercursus Woudschoten

Onlinewedstrijd: Belg en Brabander winnen ticket voor Zomercursus Woudschoten

De 13-jarige Matthias Debrabandere en de 22-jarige Sander van Dorst zijn uitgenodigd om volgend jaar gratis deel te nemen aan de Zomercursus Woudschoten.

Het tweetal is bij de verloting van de extra prijzen van de Nationale Online Open Solistenwedstrijd van KNMO Klankwijzer als winnaar van deze aanmoedigingsprijs uit de bus gekomen.

Matthias Debrabandere speelt cornet bij Brassband Panta Rhei uit het Belgische Gent . Hij zond een filmpje in waarop hij Carnival of Venice van H. L. Clarke speelt.

Multi-instrumentalist Sander van Dorst bespeelde in een uitvoering van See The Conquering Hero Comes van Händel (arr. Jan de Haan) in zijn eentje alle instrumenten. 

De vouchers voor gratis deelname aan het tiendaagse muziekcursus, ter waarde van 625 euro, zijn beschikbaar gesteld door de Stichting Zomercursus Woudschoten en de Stichting Vrienden Zomercursus Woudschoten. Sander van Dorst werd tevens winnaar van het fagorriet, beschikbaaar gesteld door fagotspecialist MuzieKarel in Didiam.  

Tien dagen lang muziek maken met zo’n honderd jonge blazers, strijkers en zangers tussen de 12 en 25 jaar in tientallen verschillende ensembles. Dat is Zomercursus Woudschoten. De editie van 2020 moest vanwege de corona-uitbraak worden geschrapt. Vanaf augustus kan echter ingeschreven worden voor de cursus van 2021 die van 10 tot en met 20 augustus 2021 gehouden wordt in Groepsaccommodatie Beukenhof in het Brabantse Biezenmortel.

De zomercursus is voor veel muzikanten vaak reden om door te gaan met muzieklessen en het spelen in kamermuziekensembles. Zomercursus Woudschoten wil graag nog meer blazers laten kennismaken met de cursus en met het spelen van kamermuziek met andere blazers en strijkers. Daarnaast is kamermuziek de basis van goed orkestspel.

De deelnemersgroep van de zomercursus bestaat uit muzikanten van alle niveaus in de leeftijd van 12 tot 25 jaar. Op de eerste middag worden na het voorspelen alle ensembles gevormd. Uit grote stapels muziek, kiezen de deelnemers de stukken die ze wel willen spelen en zoeken er medespelers bij op hun eigen niveau. Elk gevormd ensemble (maximaal vijf per deelnemer) krijgt gedurende de cursus vier lessen. Alle ensembles worden ingedeeld bij een team van topdocenten op verschillende instrumenten die de cursus elk jaar weer dragen. Aan het eind van de cursus is er een slotuitvoering met een simultaan programma verdeeld over vijf zalen en buitenterrassen, zodat ouders en andere familieleden hun kinderen kunnen zien spelen. Het is de bedoeling dat iedere deelnemer in ieder geval één keer speelt.

Naast het speelplezier en fijne ensemblerepetities en -lessen, heeft de cursus een groot sociaal aspect. Bij deze cursus worden vele nieuwe vriendschappen gesloten die onlosmakelijk verbonden zijn door de muziek en de deelname aan Zomercursus Woudschoten. Cursisten die eenmaal geweest zijn, blijven vaak terugkomen omdat een zomer zonder Zomercursus Woudschoten niet compleet is. De doelstelling is uitdrukkelijk dat Zomercursus Woudschoten voor iedereen moet zijn, met als enige voorwaarden goed noten kunnen lezen en zelfstandig partijen kunnen instuderen. De cursus biedt ook ruimte voor jonge musici om bij excellent optreden, te mogen soleren met orkest bij de volgende cursus. De cursus is dus voor iedereen, op alle niveaus en instrumenten. Om de cursus dit jaar tot een nog groter succes te maken, is ze nog op zoek naar deelnemende blazers: Ben je blazer, speel je graag samen, wil je experimenteren met andere instrumenten en samenstellingen en ben je op zoek naar een onvergetelijk muziek avontuur? Meer informatie: www.zomercursuswoudschoten.nl

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 27 JUN 2020 - 14:22
Laatste update: 28 JUN 2020 - 20:22