Onlinewedstrijd: de laatste week om je stem uit te brengen

Onlinewedstrijd: de laatste week om je stem uit te brengen

De verkiezing voor de Nationale Open Online Wedstrijd van KNMO Klankwijzer gaat de laatste week in. Tot en met vrijdag 26 juni kan er nog gestemd worden. Voor de digitale competitie werden 306 video’s van solisten en duo’s en multiscreenclips van verenigingen en groepen ingestuurd.

De wedstrijd is een initiatief van de redactie van KNMO Klankwijzer. Doel was om muziek maken tijdens de lockdownperiode van de coronacrisis te stimuleren. Nu de reguliere activiteiten weer voorzichtig opgestart kunnen worden en er weer samen gerepeteerd kan worden, is het een goed moment om het project af te sluiten. Hoe leuk en spannend het ook is om (met zijn allen) een video op te nemen, aan samen live muziek maken kunnen

De onlinewedstrijd is een groot succes geworden. Uit binnen- en buitenland kwamen inzendingen binnen. Ook vanuit andere sectoren van de amateurmuziek (zangsolisten, koren en jazz) ontvingen we veel lof voor het initiatief. Behalve blaas- en slagwerksolisten, slagwerkgroepen en blaasorkesten maakten ook koren, gitaristen, zangsolisten, schoolorkesten en jazzcombo’s van de gelegenheid gebruik om zich via het nieuws- en informatieplatform Klankwijzer te profileren. Ook in de schrijvende pers en op regionale radio- en televisiezenders komt de onlinewedstrijd van KNMO Klankwijzer regelmatig voorbij. Een mooie pr voor de amateurmuziek in zijn algemeen.

Omdat het door het grote aantal inzendingen steeds lastiger werd om het favoriete filmpje terug te vinden, hebben alle deelnemers een rechtstreekse link naar hun videoclip ontvangen. Daarmee kunnen ze de leden van hun vereniging, familie, vrienden en bekenden oproepen om op hun film te stemmen.

KLIK HIER OM JE STEM UIT TE BRENGEN

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

Gepubliceerd: 18 JUN 2020 - 17:49