Ons Genoegen Wognum shopt nieuw koper bij Adams 

Ons Genoegen Wognum shopt nieuw koper bij Adams 

Muziekvereniging Ons Genoegen Wognum heeft geïnvesteerd in nieuw ‘koper’. De vereniging schafte bij Adams Muziekcentrale in Ittervoort 9 bugels (Adams), 4 trompetten (Yamaha) met demper en 2 euphoniums (Besson). Vijftien instrumenten in totaal voor bijna een halve ton. De investering wordt voor het overgrote deel betaald uit eigen middelen. Van het Prins Bernhard Cultuurfonds ontving de fanfare een bijdrage van zesduizend euro.

De instrumenten worden vervangen omdat ze bijna 24 jaar oud zijn. Slijtage van met name de ventielen vroeg steeds meer onderhoud. De oude instrumenten worden onder meer voor de opleiding van nieuwe muzikanten gebruikt. Ons Genoegen heeft 52 leden in het grote orkest, inclusief slagwerkgroep en 12 jonge leden in opleiding. Afgelopen week ontvingen de muzikanten in het bij zijn door leverancier Adams Music Center uit het Limburgse Ittervoort hun nieuwe instrument. 

Het bedrag dat Ons Genoegen voor de aanschaf van instrumenten jaarlijks opzij legde, is bijeengebracht met de ledencontributies, met onder andere het ophalen van oud-papier in het dorp (elke twee weken) en door acties, waaronder de bliksemloterij. Gemeente Medemblik verstrekt voor vervanging van instrumenten geen subsidie, wél voor opleiding van jeugdleden.
De voorgaande instrumentenvervanging was in november 2016. Het betrof toen het laagkoper, waaronder de bastuba’s. Tezamen met deze investering heeft de fanfare nu alle koperinstrumenten vervangen en kan hiermee weer jaren vooruit.

Er staan in 2020 weer mooie evenementen te wachten, waaronder een dubbelconcert in het Friese Grou op 21 maart, deelname op 4 april aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in Drachten en een concert in Wognum ter gelegenheid van 75-jaar bevrijding. Ons Genoegen viert in januari 2022 haar 100-jarig bestaan. Dit jaar start de vereniging met de voorbereidingen van de activiteiten in het jubileumjaar.

Tekst en foto: Aanlevering Ons Genoegen Wognum. 

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 12 JAN 2020 - 17:48