ONSK gaan door onder strikte regels

ONSK gaan door onder strikte regels

Tal van concerten, projecten en informatiebijeenkomsten stonden voor november op de agenda. Maar helaas gooide corona toch weer roet in het eten. Inmiddels regent het annuleringen. De Open Nederlands Slagwerk Kampioenschappen (ONSK), morgen in Barneveld, heeft de regels voor deelname verscherpt waardoor het festival toch door kan gaan.

De organisatie van de ONSK heeft zojuist laten weten dat de wedstrijd met aanpassing van een aantal randvoorwaarden op verantwoorde wijze kan plaatsvinden.

Het Schaffelaartheater mag 1250 bezoekers verwelkomen. Deze hebben enkel toegang wanneer ze een identiteitsbewijs en QR-code kunnen laten zien. Dit betreffen de personen vanaf 13 jaar. Dit geldt zowel voor alle bezoekers als de deelnemers.

Verdere regels:
• Wij adviseren een half uur voorafgaand aan de loting aanwezig te zijn.
• Laat jas/tas in de bus of auto liggen. De garderobe is gesloten. Eigendommen kunnen meegenomen naar de zitplaats. Er is geen kleedruimte beschikbaar.
• Houd bij aankomst QR-code en identiteitskaart gereed
• Bij aankomst zittend plaatsnemen in de foyer of de theaterzaal. Hierdoor worden de bewegingen bij aankomst tot een minimum beperkt.
• In elk blok is er een pauze ingepland, dan is de horeca geopend en kan kunnen consumpties genuttigd worden.
• Aan het einde van het ochtendprogramma verlaten de bezoekers / muzikanten de zaal via de achterzijde. Op deze wijze komen groep 1 en groep 2 niet met elkaar in aanraking
• Om de groepsgrootte te beperken zijn er meerdere prijsuitreikingen ingepland.
• De organisatie stelt dit jaar geen stokkentafels en lessenaars beschikbaar. Die moeten de deelnemers zelf meebrengen.
• Het aanwezige instrumentarium wordt door medewerkers van Majestic op hoogte ingesteld. Muzikanten mogen er zelf niet aankomen.
• Bewegingen in het pand moeten zoveel mogelijk beperkt blijven.
• Bij in- en uitladen en opbouwen van het instrumentarium dienen de instructies van de medewerkers opgevolgd te worden.

Vanaf 10.00 uur komen zeventien slagwerkensembles en drumbands uit heel het land verdeeld over vijf klassen in actie. Met tien inschrijvingen zit de basisklasse goed vol. De hogere klassen zijn helaas wat minder goed bezet. De oorspronkelijk voor 2020 geselecteerde of in opdracht geschreven verplichte werken zijn voor dit jaar gehandhaafd. Naast bestaande werken van Gian Prince (Crime Time), Dirkjan van Groningen (In the streets of…), Sam Gevers (No Man’s Land) en Chad Heiny (Treespeak), gaat het daarbij ook om nieuwe werken van Henk Smit (Giovanni), Tim van Klompenburg (Embrace Freedom) en de Amerikaanse slagwerker, componist en docent Michael Burritt (Perimo, Cinere, Revoco). Juryleden zijn Roel Jan Jongsma, Helmer Bijl en Niek Kleinjan. Informatie: www.onsk.nl. 

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 26 NOV 2021 - 20:01