ONSK kiest voor zekerheid met coronaproofversie

ONSK kiest voor zekerheid met coronaproofversie

Het bestuur van de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) verwacht dat door de ontwikkelingen rond Covid-19 ook de editie van volgend jaar niet in zijn normale vorm zal kunnen plaatsvinden. De organisatie is daarom begonnen met de voorbereidingen voor een coronaproof ONSK 2021.

Eerder dit jaar moest het bestuur besluiten om de zevende editie van het evenement door te schuiven naar 17 april 2021. Maar zoals het er nu naar uitziet, komt ook die uitgave te vroeg om de wedstrijd onder normale omstandigheden te laten plaatsvinden. De afgelopen weken is daarom nagedacht over coronaproof versie van de kampioenschappen.

Geen publiek
De organisatie gaat er vanuit dat in april nog beperkingen zullen gelden voor het toelaten van publiek. Daarom wordt een professioneel bedrijf ingeschakeld om voor supporters en belangstellenden een livestreamuitzending te verzorgen. Mocht het tegen die tijd toch weer toegestaan zijn om zonder voorwaarden publiek toe te laten dan kan daar alsnog toe worden besloten.

Andere locatie
Voor de coronaproof editie wordt uitgeweken naar het Kulturhus in Elspeet. Op deze locatie zijn meer mogelijkheden om een éénrichtingsroute in te richten dan in het Schaffelaartheater in Barneveld. Deelnemers kunnen hun instrumentarium opbouwen, hun optreden verzorgen en het podium vrijmaken zonder veel met anderen in contact te komen.

Jurering
Vanwege de logistieke uitdagingen komt de loting voor de volgorde van optreden te vervallen. Het programma wordt van te voren bekendgemaakt. Ook de geblindeerde jurering, waarbij juryleden bij elkaar in een afgesloten jurybox zitten, wordt geschrapt. De juryleden nemen nu voor de beoordeling plaats in de concertzaal. De prijsuitreiking zal later op de dag eveneens alleen via livestreaming te zien zijn. Dat betekent dus geen uitbundige taferelen op het podium en in de zaal. Prijzen en juryverslagen worden opgestuurd.

Impact
Verenigingen die inmiddels hebben ingeschreven kunnen voor 1 januari 2021 aangeven of ze wel of niet in deze aangepaste vorm willen deelnemen. Mochten de richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus de komende maanden veranderen, wordt bekeken wat de impact hiervan is op de organisatie. 

Verenigingen kunnen nog tot 1 januari inschrijven via: www.onsk.nl 

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 07 DEC 2020 - 11:16
Laatste update: 09 DEC 2020 - 10:21