ONSK komt in 2021 met jeugdklasse

ONSK komt in 2021 met jeugdklasse

Een primeur op de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) 2021. Aan de bestaande klassen basis, midden en top wordt een jeugdklasse toegevoerd. Aan Henk Smit is gevraagd voor deze nieuwe divisie een werk te schrijven.

Net als alle andere evenementen is ook het ONSK 2020 doorgeschoven naar 2021. Inmiddels is er ook al een nieuwe datum geprikt. Afhankelijk van de situatie staat het evenement nu voor zaterdag 17 april 2021 op de rol. Plaats van handeling is opnieuw het Schaffelaartheater in Barneveld.

Voor de editie van 2020 hadden zich 22 slagwerkgroepen en drumbands voor aangemeld. Hun inschrijving wordt doorgeschoven naar 2021. Ze kunnen voor 1 september aangeven of ze hiermee akkoord gaan en in 2021 aan de start verschijnen.

Naast de nieuwe compositie van de jeugdklasse zijn er nog enkele wijzingen doorgevoerd in de samenstelling van het verplichte repertoire.
Het volledige overzicht van de verplichte werken voor 2021:
Jeugdklasse: Henk Smit (nieuwe compositie);
Basisklasse Ongestemd: Crime Time van Gian Prince;
Middenklasse Ongestemd: In the streets of.. van Dirkjan van Groningen (was oorsponkelijk geschreven voor de topklasse);
Topklasse Ongestemd: Tim van Klompenburg (nieuwe compositie)
Basisklasse Gestemd: No Man’s Land van Sam Gevers
Middenklasse Gestemd: Treespeak van Chad Heiny
Topklasse Gestemd: Michael Burritt (nieuwe compositie)

Meer informatie: stichtingonsk@gmail.com

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 03 JUL 2020 - 14:43