ONSK past concept voor ongestemde ensembles aan

ONSK past concept voor ongestemde ensembles aan

De organisatie van de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) voert voor volgend jaar een wijziging door in de klasseindeling bij de ongestemde ensembles. Voortaan kunnen ongestemde slagwerkgroepen nog maar in twee klassen uitkomen.

De afgelopen edities kwamen ongestemde ensembles net als de gestemde ensembles uit in drie afdelingen: basis, midden en top. Omdat het aantal deelnemers in de ongestemde sectie minder is dan bij de afdeling gestemd, wordt het aantal klassen in de sectie ongestemd teruggebracht naar twee. De organisatie hoopt hiermee het competitie-element te vergroten en het voor componisten aantrekkelijker te maken om nieuwe werken voor deze sectie te blijven schrijven. De klasseindeling bij de gestemde ensembles blijft ongewijzigd.

Ook wordt in de verplichte werken een duidelijker onderscheid gemaakt tussen gestemd en ongestemd. Zo zal er aan composities voor de sectie ongestemd wat melodische instrumenten betreft alleen nog een partij voor buisklokken en pauken worden toegevoegd.

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 15 APR 2019 - 10:06
Laatste update: 15 APR 2019 - 12:43